Unghiile Barbrei Streisand, o semnătură stilistică

20 June 2023

În aproape orice fotografie, din tinerețe sau de acum, la 81 de ani, e imposibil să nu remarci unghiile. 🙂 

Barbra Streisand, splendidă într-o mie de feluri, a fost mereu pentru mine modelul de femeie care s-a bazat pe talent și alte resurse interioare și n-a dat doi bani (deși a avut mereu de milioane de ori mai mulți) pe corectarea a ceea ce pentru oricare alta ar fi fost un defect major – un nas nu tocmai mic și în vânt… Altceva le-a preocupat însă pe admiratoarele ei: unghiile, mereu super-lungi și impecabil lăcuite, au fost/sunt ale ei sau au fost/sunt false?

Răspuns corect: ale ei au fost mereu, de dinainte de a intra în lumea filmului, când au devenit semnătură stilistică.

Mama viitoarei vedete și-ar fi dorit ca ea să lucreze ca dactilografă, iar Barbra s-a opus lăsându-și unghiile să crească până-ntr-atât încât era imposibil să bată la mașină… Ce bine că s-a lămurit și acest mister, nu? 🙂

Discuția merge mai departe, nu atât despre lungimea lor (din punctul meu de vedere se văd teribil de incomode, nu prea) cât despre obișnuința de a avea mâinile îngrijite. Asta înseamnă în toate limbile o piele hidratată, protejată cu cremă anti UV, antipigmentare, mâinile și fața fiind cele mai expuse, cuticulele împinse sau tăiate, unghiile pilite oricare ar fi forma aleasă. Următorul nivel este oja.

Oja semipermanentă

Fie că mergi la salon pentru oja semi, fie că alegi un kit unghii semipermanente și le faci singură acasă (vei vedea că devii tot mai expertă cu timpul :)), știți deja ce descoperire formidabilă este acest gen de manichiură. O independență de apreciat oferită de rezistență la agresiuni moderate. Azi nu mai stăm cu mâinile în apă când mai e nevoie să spălăm un vas ori o bluză la urgență, putem proteja cu mănuși și o manichiură cu ojă obișnuită, dar nimic nu se compară cu absența grijii de a nu ciupi cumva oja. 🙂 Pentru că toate femeile știu ce disperate suntem dacă se întâmplă și ce transmitem când umblăm cu oja sărită.

În încheiere, vă mai spun o dată, că niciodată nu e prea mult, ceea ce nu mai e de mult un secret: mâinile unei femei sunt într-un fel oglinda ei. Gesticulăm, tastăm, trebăluim, strângem mâini, mângâiem, le avem la vedere tot timpul. Ideal e să le avem cât mai îngrijite. Pentru că nu se știe nici când vom întinde mâna cuiva pentru a fi sărutată… 🙂Citiţi şi

Reverență, Majestatea Voastră!

A fost odată… în San Fernando Vally – Licorice Pizza

Vieți de Hollywood – Femeile la putere (partea a II-a)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro