Vai de capul vostru limpede

27 February 2015

Constantin CucuExistă un site, caplimpede.ro, pe care l-am accesat presupunând că am şi eu, ca oricare altul, nevoia de a fi expus la o gândire cât mai clară. Răsfoind însă câteva din articole am realizat că în această revistă online limpede este de fapt doar conţinutul craniului editorilor, dacă ar fi luat la puricat în căutare de neuroni.

Astfel un prim articol sugera că efectul placebo este atât de puternic încât oameni cu tumori, ulcere sau alt indispoziţii ar putea fi vindecaţi doar prin încredere şi apă chioară şi nu prin medicamente, operaţii şi alte proceduri la care gilda ocultă a aşa zişilor medici, chirurgi şi farmacişti îi tot îmbrobodesc. Se citează ca dovadă exemplul unui anume domn care, lăsat de un medic cu adevărat cinstit fără medicamente, tratat cu injecţii cu apă chioară şi încurajare, nu numai că s-a simţit mai bine, dar i-au scăzut şi tumorile. Toată lumea a fost mulţumită şi recunoscătoare revoluţionarului vindecător, inclusiv la înmormântare.

Mi-a fost imposibil să nu detectez o anumită opacitate în firul limpede al gândirii autorului articolului, dar am presupus că poate omul o fi avut o criză de epilepsie şi o fi produs articolul în cursul vreunei revărsări de unde theta care i-au blocat cunoştinţele despre medicina bazată pe evidenţe care îl împovărează în zilele obişnuite.

Aşa că am căutat alte articole care să atenueze un pic din sentimentul nedrept care mă cuprinsese vis à vis de acest site şi am ales un alt articol cu titlu incitant, respectiv cel în care se dezbate cu competenţă puterea şi efectele miraculoase pe care culoarea violet o are asupra fiinţei umane.

cap limpede

Mărturisesc că eu nu mi-am bătut capul vreodată cu înţelegerea culorii violet şi cred că, atâta vreme cât scaunele mele nu ar deveni violete sau grena, nici nu aş face-o.

Pare că totuşi în concepţia persoanei cu acces la calculator care a formulat textul această culoare energizează partea cea mai înaltă a creierului (proces banalizat de unii ca insolaţie).

În opinia autorului „Culoarea violet reflecta o senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propria fiinta, starea ca totul este in fiinta, si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara”, fără a se preciza însă ce se întâmplă cu toate acestea după injecţia cu Plegomazin.

Finalul articolului precizează faptul mult mai important că violetul stimulează glandele sexuale ale femeii, ceea ce m-ar predispune desigur la schimbarea garderobei şi lenjeriei intime, dacă nu aş şti, pe de altă parte, că existenţa acestor glande este numai un mit perpetuat de o parte din burlaci.

Am terminat opera de evaluare admirativă a revistei citind despre modalităţile cele mai bune prin care să te aperi de o vibraţie energetică, prin tăierea de urgenţă a cordoanelor eterice care te leagă. Mărturisesc că, până să deschid articolul, mă aşteptam să fie vorba de descrierea, din perspectiva autorului de pacient cu experienţă, a unei şedinţe de electroşocuri din tinereţe, dar lectura mi-a relevat că este vorba de cu totul altceva. Pare că în timpul minutelor de aşteptare la camera de gardă, până la potrivirea braţelor în mânecuţa cămăşuţei, autorul simţea nu numai conectarea firească pe care era firesc să o resimtă la nivelul palmelor, ci şi faptul că face parte dintr-un câmp de energie prin care gândurile se fugăresc cu viteză şi uneori ţiuie. În acele momente speciale apăreau cordoane speciale de energie pozitivă interconectându-l cu asistenta ce căuta vena, cel puţin până în momentul în care, la scurt timp, îl apuca toropeala.

Sunt un mare fan al informării prin căutare activă pe internet. Totuşi cred că ar fi cinstit ca unele siteuri să fie barate, ca şi buletinele celor care scriu în ele de altfel.Citiţi şi

Revigorează-ți garderoba de primăvară – descoperă cele mai recente tendințe în lenjeria intimă pentru femei

Stimate domn divorțat

Leon Dănăilă: “Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro