Vreau o soluție contra tâmpirii

28 February 2020

Azi, nu am găsit o mască în 16 farmacii, 8 în centrul metropolei și 8 în județul limitrof în care stau. După studii, 27,3% din PIB ul țării este produs în București, pentru că cei mai mulți s-au mutat aici. Asta înseamnă că mi-au cumpărat porția cuvenită de măști ăia din Focșani (no offense, love Moldova :)).

Mai am o șansă la mani semi (n.red. manichiură semipermanentă). Am programare mâine și știu că pe ea am văzut-o mereu purtând. Poate îmi împrumută una. Tatăl copilului meu stă de 10 zile în casă. Da, suntem divorțați de 14 ani, dar azi i-a zis din nou că nu vine să o vadă pentru că așteaptă instalatorul. Mie mi-a comunicat că mă pot duce la muncă, ca să nu mă dea afară, dar să am grijă să păstrez distanță de un metru jumate cu fiecare persoană. Respira greu, semn că era speriat, dar eu nu bag mâna în foc că nu era iar cu bongul de marihuana. Mâine am ședință. O să strig de la baie raportul, dacă trebuie. Sper să mă audă.

Am în casă clor, evident. Îl păstrez de obicei pentru dezinfectarea wc-ului și îl folosesc tot de obicei cu mănuși menajere, însă m-am hotărât să îl pun în sticla goală care mi-a rămas de la Givenchy. Nu în ultimul rând, am câștigat după 14 ani de muncă, abia acum, un premiu pe coasta Amalfi, care mi-a mers la inimă. Unde credeți că vine asta? În mother fucker Mama Italia!

Am fost la Mega azi să iau mozzarella, pentru că fie-mea a descoperit bruschetele la 15 ani. Nu mai aveau! Nu cred că din cauză că se fac provizii de brânză pentru Apocalipsă, dar nu pot pune oregano peste pâinea prăjită simplă, nu se cade.

Mă uit la știri și văd că diaspora vrea să vină peste mine înainte de anticipate și fără să o aștepte jandarmii la colț. Mă întreb de ce România pare acum o țară locuibilă? Mie mi se pare la fel. Azi, la bancă, își sufla una mucii de zor, dar cu mână, ca să zic așa. Adică ridică măscuța, se freca stânga dreapta semn că nu putea sfida gravitația, i-ar fi curs pe ordinul de plata, iar alea de la ghișeu, dacă nu se vede bine, te pun să-l refaci și să semnezi GDPR UL de două ori.

Gwyneth Paltrow, în avionul spre Paris, glumește pe Instagram “Am jucat în filmul ăsta.”

Acuma… ce ar trebui să fac? Sincer, simt cum mă cuprinde panica. Văd că ne e frică de moarte. Ok, just! Fiecăruia din alte motive. Cică la vara trece, Corona nu supraviețuiește la 30 de grade Celsius decât dacă e bere și e bâlci sau festival cum se spune pe modern. O să încerc o auto-carantină până atunci. Tehnic și practic, să nu mă mai bag în seama cu oricine. Și să accesez mai puțin media. Apoi, după ce mă liniștesc și trece isteria, o să caut un grup de Brainstorming. Presupune o tehnică de creativitate în mai mulți, menită să genereze un număr mare de idei pentru soluționarea unei probleme. Vreau o soluție contra tâmpirii.

Am un stoc mare de OB-uri în dulapul soldat de la Ikea aflat în baie. Le voi folosi în caz de o nouă epidemie, pentru urechi. Să nu mai aud. Toți vom muri din ceva, dar cu siguranță dacă următorul virus va fi pe baza de hemoragie a intelectului, nu eu voi fi aia care voi stresa din ușă farmaciste cu întrebarea – Ob uri aveți?, ca să-mi răspundă ele răstit: Nu! Ce dracu’, nu știți că s-au dat?

Guest post by Irina Oana Haiducu

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Patimile domnului Muscă în Valahía

Ce am învățat din cinci săptămâni de lucru la distanță în timp ce am călătorit prin sudul Europei, care ar putea fi util și altora

Adolescent talentat, la asta vizezi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro