Yummy, Yummy – cum e cu plăcerea la chinezi

4 June 2019

În China, o ţară în care statul controlează tot mai mult cetățenii, vă imaginați că discuţiile despre sex n-aveau cum să fie tolerate. La ce le trebuie informații despre sex? Nu le ajung cele câteva sfaturi de igienă primite la școală în perioada pubertății? Desigur că nu și chinezii sunt dornici să știe. Pe această lipsă de educație și pe nevoia firească de a afla, o antreprenoare a venit cu ideea unei aplicații, Yammy. Un succes uriaș, vorbim de China totuși.

Zhao Jing, cunoscută şi sub numele de Sanmu, a lansat în 2015 Yummy ca magazine online de jucării sexuale. Între timp, aceasta şi-a extins afacerea şi a început să organizeze workshop-uri, în care cetăţenii pot afla mai multe lucruri despre sexualitatea lor.

Zhao Jing (Sanmu), antreprenoarea de 36 de ani care luptă pentru sexualitatea chinezilor

În China, aproape jumătate dintre cele 9 milioane de avorturi înregistrate în 2017 au fost făcute de femei sub 25 de ani. În China, tinerii nu prea folosesc protecţie în timpul primului contact sexual din viaţa lor. Prin urmare, pe lângă numărul uriaș de avorturi s-a constatat şi o creştere a cazurilor de HIV la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani (între 2011 și 2015).

În cadrul workshop-urilor organizate de Sanmu, atât femeile, cât şi bărbaţii, încearcă să înţeleagă de ce sexul nu seamănă deloc în realitate cu actele prezentate în filmele porno, devenite principala sursă de informare în domeniu în absenţa alternativelor. La intrarea în camera garnisită cu jucării sexuale şi unde se ţin aceste adunări stă scris un mesaj în limba chineză: “Aici îţi vei completa transformarea sexuală”.

Citiţi şi Cinci reacţii masculine la sfârşitul partidei de sex şi o întrebare la început

“Vreau ca oamenii să se simtă încrezători şi fericiţi când discută despre sex. Pentru că doar când cunoşti cu adevărat plăcerea şi bucuria a ceva, vei dori să şi încerci acel lucru. În acest moment nu există educaţie sexuală, ci oamenii doar experimentează pe propriul corp”, susţine Sanmu.

Misiunea este descurajată de autorităţi, care au dat jos de pe internet cam 25% dintre articolele publicate de Yummy. Însă, există şi situaţii, precum recentul workshop de la Beijing, în care oamenilor le este permis să discute deschis despre sexualitate, fără cenzură. Rămâne însă de văzut dacă în China, ca şi în alte ţări cu atitudine similară în faţa discuţiilor pe teme sexuale, progresul va lua în timp faţa gândirii retrograde.

Sursa

Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

De ce mă culc cu soțul tău

Câteva reguli de bună purtare pe rețelele sociale

Fii tu, fii slabă, uită-ți independența, lasă-te cucerită și alintată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro