100 Shoes – o istorie în imagini a celor mai iubite accesorii

13 October 2011

Eterna poveste de dragoste dintre femei și pantofii cu personalitate are un nou reper pe harta eleganței, dar și a istoriei modei. După succesul înregistrat în 2010, cu volumul 100 Dresses, Institutul de Costume al celebrului Muzeu Metropolitan de Artă din New York revine în atenția pasionaților de collectibles, dar și de fascinanta istorie a unor accesorii devenite statut, cu un nou volum: 100 Shoes.

Cartea este o adevărată enciclopedie a celor mai reprezentative modele de pantofi găzduiți în incinta muzeului de-a lungul timpului şi de-a lungul modei. 

100 shoes
Şi cine altcineva decât Sarah Jessica Parker ar fi fost mai potrivită să prezinte acest volum? Cartea se oprește asupra celor mai importante momente din istoria accesoriilor, de la faimoasele perechi de pantofi ascuțiți ai secolului XVI, la platformele butucănoase și asexuate impuse de Rodarte și devenite it item în 2008. Manolo Blahnik este prezent cu câteva perechi emblematice ce dezvăluie pasiunea sa pentru creație în formă pură, lipsită de constrângerile comerciale. A crea doar pentru a potoli ambiția și forța creativă este scopul acestui maestru artizan al pantofilor unicat.

100 shoes 2

Partea educativă a manualului de stil se ocupă punctual de momentele cheie ale istoriei și evoluției accesoriilor. Nu lipsește cea mai veche pereche de pantofi din colecție – o pereche de botine până la glezne, din 1825-1830. O altă pereche unică și care nu a fost niciodată scoasă pe piață este o pereche de sandale cu platformă lansate în 1940, considerate o extravaganță pentru acea perioadă.

Brandul italienesc Alberto Dal este prezent cu o colecție din 1958, extrem de  feminină și diferită de ritmul acelei perioade. Beth Levine Mule propune un model de toc apropiat de wedges-urile care au făcut ravagii în 2011, iar  Manolo Blahnik by Damian Hirst din  2002, introduce un nou stil, modern și extravagant în raport cu cerințele vremii. Modelul creat de casa Yves Saint Laurent în  2004 surprinde printr-un design inovativ și o abordare nemaiîntâlnită până atunci în modă.

100 Shoes reprezintă un glosar al bunului gust, dar și o lecție valoroasă de istorie a creativității și inovației designerilor. Reuşeşte să surprindă în câteva pagini schimbătoarea natură umană și dorința noastră perpetuă de noutate.Citiţi şi

Cum poți avea mai multe ținute din mai puține haine

Secretele întreținerii genților din piele preferate

Sarah Jessica Parker: “Vreau doar să mă simt decent când mă trezesc”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro