11-31 octombrie, Clinica Zetta – Maraton de reconstrucții mamare pro bono (înscrieri până pe 10 octombrie!)

4 October 2021

Pentru context, voi începe cu povestea motivațională spusă de jurnalista și realizatoare TV Dana Deac pe 23 septembrie, la conferința dedicată evenimentului internațional Race For The Cure organizat la București de Fundația Renașterea – o sărbatoare a învingătoarelor în lupta împotriva cancerului și cea mai renumită cursă de informare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân din lume.

Buna ziua!

Mă aflu în fața dv pentru a vă vorbi despre viața cu cancer și viața fără cancer și sunt un martor credibil pentru că le-am trait pe amândouă. Viața cu cancer aduce schimbări dramatice nu atât pe câmpul de luptă cu boala, cât în microclimatul personal. Prietenii te părăsesc, colegii de serviciu te stigmatizează, tu te izolezi pentru că ceilalți te izolează. Din nou sunt un martor credibil pentru că mi s-a întâmplat să văd cum oameni pe care îi prețuiam nu răspundeau nici măcar la telefon. Nu am judecat pe nimeni pentru că știu cât de dificil e să comunici cu un bolnav de cancer. Din experiența cu cancerul am învățat empatia, curajul, am înțeles de unde vine forța de a trăi frumos și dorința de a fi prezent atunci când celălalt are nevoie să-i fii alături.

“După operație, chimioterapie și iradieri am participat la Maratonul București în 2009. M-am înscris la semi-maraton și pot spune cu mândrie că l-am încheiat, chiar dacă doar pe locul al șaptelea la categoria mea de vârstă.”

sursa: pagina de FB a Danei Deac

Experiența cu cancerul te face mai empatic, mai curajos, mai înțelept, mai iubitor de oameni pentru că cei care îți sunt alături atunci când ai nevoie de ajutor sunt ei înșiși empatici, curajoși, înțelepți și iubitori de oameni. Propria noastră dramă poate fi pusă în slujba binelui public. Acesta este sensul autentic și nobil al vieții pe care am re-câștigat-o. Fiecare femeie care a învins cancerul a primit și un DAR neprețuit – EA poate fi șansa la viață pentru o altă femeie care luptă cu cancerul.

Există viață după cancerul de sân! 🙂 Și asta este o veste tare bună.

Dar mai avem una.

E octombrie, e din nou acea perioadă din an în care se vorbește mult despre cancerul de sân, despre prevenție, despre campanii de informare, despre controale, programe de screening care pot salva vieți. Nu mai e doar o zi, 1 octombrie, e o lună de luptă împotriva cancerului de sânDar, cel puțin în București, nu e doar o lună de luptă pe toate canalele pentru a reduce numărul de femei care descoperă prea târziu boala.

Iată și a doua veste bună. 

Ca în fiecare an, Clinica Zetta vine cu magică ofertă de a face operații PRO BONO de reconstrucție post-mastectomie. Iar pentru o femeie care nu are altfel această posibilitate e a doua minune după aceea de a fi învins boala cu prețul ciuntirii feminității. 

Daniela, operată pro bono în 2019 de dr. Dragoș Zamfirescu.

Iată mesajul colectivului medical al clinicii, în fruntea căruia se află Dr. Dragoș Zamfirescu:

“Pentru că vrem să fii #mereufrumoasa, intervențiile pro bono din a doua jumătate a acestui Octombrie Roz vor fi dedicate operațiilor 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗽𝗼𝘀𝘁-𝗺𝗮𝘀𝘁𝗲𝗰𝘁𝗼𝗺𝗶𝗲 (toate tipurile de reconstrucții de sân – cu implant, țesuturi proprii și tratament chirurgical al limfedemului)

Înscrierile au loc până la finalul zilei de 𝟭𝟬 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭.

Persoanele care au nevoie și își doresc să beneficieze de această intervenție sunt rugate să ne trimită pe adresa de e-mail 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝗮𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁𝗶𝗮𝘇𝗲𝘁𝘁𝗮.𝗿𝗼 următoarele:
1️⃣ cazul și povestea
2️⃣ dosarul medical
3️⃣ adeverințele de venit ale membrilor familiei

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la 📞0744 348 448

Sunt eligibile doar persoanele care îndeplinesc condițiile de încadrare în programul Asociației Zetta, în funcție de veniturile totale ale familiei https://asociatiazetta.ro/conditii-de-incadrare/. Dosarele vor fi prioritizate în funcție de ordinea înscrierilor.

Vor fi selectate doar pacientele care se încadrează și în criteriile oncologice și medicale de siguranță a realizării unei reconstrucții mamare. Toate candidatele vor fi primite în cadrul unei consultații interdisciplinare de chirurgie plastică, oncologie și anestezie. Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!”

Prin urmare, dă vestea mai departe, ajută o supraviețuitoare să redevină femeie. Pentru ea, pentru confortul ei. Pentru sufletul ei.

În fericitul caz în care nu cunoști pe nimeni în această situație, tot poți face ceva. 

Pentru că medicii Zetta oferă 𝗽𝗿𝗼 𝗯𝗼𝗻𝗼 cunoaștere și măiestrie chirurgicală, dar e nevoie și de TINE pentru plata consumabilelor. Oricât de puțin poate însemna infinit de mult. Donează online pentru salvare, pentru speranță, pentru reușită, aici. Sau donează direct în conturile Asociației Zetta:

𝗖𝗢𝗡𝗧 𝗟𝗘𝗜: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901
𝗖𝗢𝗡𝗧 𝗘𝗨𝗥𝗢: RO57 BTRL EUR CRT 041 240 3901Citiţi şi

Asociația ZETTA oferă reconstrucții mamare gratuite pacientelor care au învins cancerul

Cine sunt femeile care apelează la augmentare mamară

Clinica Zetta aniversează 10 ani de activitate înfrumusețând sânii a 100 de femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro