27. Brancardierul Titi

Catchy

10 November 2014

Ras copy

În urmă cu câteva săptămâni, am fost internată în spital pentru prima dată în viaţa mea. O intervenţie chiurgicală relativ minoră la policele mâinii stângi, nimic grav. În dimineaţa operaţiei, duşul de rigoare. Zic, o să fiu cu mâna bandajată câteva zile, ia să spăl şi părul.

Cu părul încă ud, am pornit spre sala de operaţie, însoţită de un brancardier fără brancardă. Şi, ca de fiecare dată în faţa necunoscutului, mi-a fost frică, o frică din-aia aducătoare de plâns cu sughiţuri şi muci. Omul, simţit sau sătul, s-a făcut că nu vede.

Ajunşi la sală, brancardierul, să-i zicem Titi, m-a predat unei asistente şoptindu-i două vorbe, iar aceasta, după ce mi-a pus branula, mi-a injectat ceva prin ea, nu ştiu ce, dar dusă a fost frica mea. Anestezie, operaţie, ticăitul enervant al aparatului la care eram conectată, discuţiile chirurgului cu rezidenta care-l asista, nimic nu m-a mai scos din starea aceea de relaxare şi calm. La sfârşit, l-au chemat pe Titi, care a venit cu un scaun cu rotile de data asta.

M-am aşezat în scaun, o mână era bandajată şi complet amorţită, în cealaltă îmi puseseră flaconul cu soluţia pentru perfuzie. Iar eu aveam un singur gând: cum îmi stă părul la spate? Pentru că intrasem în sală cu el aproape ud şi stătusem întinsă pe spate mai bine de o oră. În imaginaţia mea, mă vedeam cu o creastă în creştetul capului şi sub nicio formă nu voiam să apar aşa pe holul spitalului sau în salon.

Frustrată, mi-am călcat pe mândrie şi l-am întrebat pe Titi:

– Cum îmi stă părul la spate? Îl simt sculat în vârful capului…

Iar Titi, dragul de Titi, şi-a trecut o dată mâna prin părul meu şi mi-a zis pe cel mai firesc ton:

– Foarte bine vă stă! Aveţi un volum…

Am râs cu lacrimi.

Autor: Diana P.

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Nu sunt Zâna Zorilor, dar nici Muma Pădurii nu sunt…

Cum ești, Viorel?

Cu iubirea aceea ce se întâmplă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,184 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro