7 motive pentru care hotelurile din apropierea aeroporturilor sunt de preferat

18 January 2024

Cum am învățat că să stai la un hotel aproape de aeroport când călătorești în interes de afaceri nu este mai ieftin, ci pur și simplu mai practic. E înșelătoare impresia că numai oamenii de afaceri mai modești aleg această variantă. 

A avut loc la București anul trecut o întâlnire cu câțiva parteneri importanți veniți de pe toate continentele la un eveniment anual care devenise o tradiție. Situația se prezenta așa: nu doar Bucureștiul era pe lista orașelor de interes, ci și două orașe, unul din Moldova și altul din Banat. Când am avut programul în față, cu toate detaliile, am observat că cel mai important oaspete al nostru avea cerința expresă de a fi cazat în apropiere de aeroport și nu în centrul orașului. Restul, nimic. Am studiat oferta pentru hotel otopeni și hotel bucuresti și i-am rezervat camera așa cum a dorit.

În cursul șederii, am avut ocazia să vorbim și despre această preferință a lui legată de poziția hotelului față de aeroport, pentru că, în afară de drumul mai scurt pe care îl avea de făcut în zilele plecărilor, nu prea vedeam avantaje. Și, obișnuit să explice lucrurile clar și concis în prezentări, a făcut același lucru și acum.

Iată de ce considera el că alegerea unui hotel situat în apropierea unui aeroport are câteva beneficii în călătoriile de afaceri. “În vacanțe, a precizat, e altceva, atunci vrei să fii aproape de toate atracțiile turistice ale unui oraș pe care îți propui să-l cunoști pe cât se poate în zilele pe care i le-ai destinat”.

Beneficiile cazărilor la hotelurile din apropierea aeroporturilor

Convenabil

Să-ți convină ție, să se potrivească stilului tău, e prima condiție când alegi o cazare într-un business trip. Te simți mai sigur și mai puțin expus riscurilor de a rata o cursă din motive independente de tine stând mai aproape de aeroport? Foarte bine, atunci pentru oameni ca tine s-au și construit. De două ori ai de făcut drumul între aeroport și patul în care te vei odihni într-o călătorie obișnuită și în ambele situații ai vrea să fie foarte aproape. 🙂 Dar când ai de făcut încă 1-2 curse interne deja devine foarte convenabil.

Acces rapid, transfer asigurat

Fiind aproape de aeroport, hotelurile facilitează accesul rapid și fără probleme la și de la terminalul de plecare, ceea ce este util pentru călătorii cu timp limitat sau cu zboruri matinale sau târzii.

Economisești timp

Evitând traficul și distanțele mari între aeroport și hotel, ai mai mult timp la dispoziție pentru activități de afaceri sau pentru odihnă și relaxare. Dacă n-ai stat niciodată într-un astfel de hotel, nici nu-ți trece prin minte că există niște facilități în acest sens, deloc de ignorat. Chiar și saună. 🙂

Flexibilitate

Alegând un hotel situat în apropierea aeroportului, ai mai multă flexibilitate în programul tău, ceea ce înseamnă că te poți adapta mai ușor la schimbările de program sau la întârzierile de zbor.

Facilități pentru întâlniri de afaceri

Astfel de hoteluri sunt la fel echipate cu spații pentru întâlniri de afaceri sau pentru conferințe ca orice mare hotel situat în centrul unei capitale, oferind posibilitatea organizării de întâlniri sau evenimente chiar acolo.

Acces la transport public

Multe hoteluri situate lângă aeroporturi sunt conectate la rețelele de transport public, ceea ce oferă acces rapid și ușor la alte destinații din oraș sau din zonă.

Facilități suplimentare importante

Hotelurile de lângă aeroporturi sunt dotate cu restaurante, baruri, săli de fitness sau piscine, pentru a-ți asigura o ședere confortabilă și plăcută.

Toate argumentele mi s-au părut perfect valabile. Să vă mai spun că el a fost practic cel mai câștigat stând aproape de aeroport și că a arătat mereu mai fresh ca ceilalți?Citiţi şi

Scârbă – Despre cum se face “dreptate” la români

Carmen

Teatrul În Culise începe noul sezon teatral cu cinci spectacole jucate în premieră

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro