A fost odată ca niciodată o femeie cam proastă

17 November 2019

A fost odată ca niciodată o femeie cam proastă. Proastă, atât de proastă, încât n-avea habar de prostia ei. Vreme îndelungată această prostie a sălășluit în ea, dar într-una din zile, colindând de-aiurea pe meleagurile unde trăiau învățații lumii, a dat peste o scriere veche de mii și mii de ani. Nu-i venea să creadă, acele nestemate scrise cu trudă de-o minte luminată îi vorbeau ei. Într-un moment numai de ea știut are o revelație. Dacă marii apostoli ai lumii s-ar fi aflat atunci prin preajma ei, i-ar fi căzut la picioare, n-am nicio îndoială.

A plecat de-acolo alt om, altă femeie, femeia deșteaptă.

Pentru o femeie deșteaptă noțiunea de schimbare e o chestie atât de simplistă, încât nici nu merită băgată în seamă. De ce? Pentru că femeia deșteaptă îi ea însăși schimbarea. Astfel, ea, femeia deșteaptă crede că va schimba lumea, simplu, pentru că poate, pentru că-i deșteaptă. Această nouă femeie vede în bărbat câinele pavlovian, ea știe că prostia unei femei îl va face pe acesta să saliveze ca un neghiob. Mai mult, relația cauză-efect e cea care o ține departe de ăștia, ea fiind deșteaptă va da numai peste bărbați deștepți.

Femeia deșteaptă pune pe seama idioțeniei bărbatului prostia femeilor.

Dar să nu mai bat câmpii, mai bine încerc să creionez portretul femeii deștepte, doar în felul ăsta aș lua parte la scoaterea femeilor de sub jugul prostiei.

Femeia deșteaptă, după ce și-a luat-o în freză de câteva ori, nu mai crede în nimic, bine, în ea mai crede, doar proastele nu cred în ele.

Tot ea crede că pe bărbați îi ai așa cum îi crești, întotdeauna se va amuza de proasta aia care n-a știut să-l educe pe nesimțitul ăla care-și bate joc de prostia ei. Oh, păi dacă era ea în locul ei, în trei zile și trei nopți l-ar fi schimbat pe nerod, i-ar fi arătat ea cât e de deșteaptă. Cum?

În cel mai firesc mod. Păi, o femeie deșteaptă niciodată nu gătește, nici măcar un ou, că nu s-a chinuit ea să devină atât de deșteaptă ca apoi să stea la cratiță pentru animalu′ care, oricum, nu merită nimic. Îi va da papucii în secunda în care acesta va îndrăzni să-i spună care-i felul lui preferat de mâncare, helăăău, doar proastele consideră că a-i găti bărbatului poate fi un mod de manifestare a mult prea demodatului „țin la tine”.

Să-i adune șosetele aruncate prin toată casa, da’ cine-i ea, mă rog? Dacă o divinizează de-adevăratelea, să umble desculț ori să nu și le dea jos niciodată, cel puțin nu în fața ochilor ei prețioși.

Orice formă de atașament ori grijă față de un nătărău care nu știe cât îi ea de deșteaptă și care nu va fi niciodată pe măsura ei e înăbușită din fașă. O femeie deșteaptă știe că sentimentele transformă omul într-un veritabil prost, ea vede cum toate femeile îndrăgostite preschimbă simțirea bărbatului în nesimțire.

Cui pe cui se scoate, e una dintre ideile prin care-și călăuzește pașii în lumea asta care, oricum, nu va fi niciodată la înălțimea așteptărilor ei. Întreaga lume există doar pentru a o slăvi pe ea, astfel, cine n-o face nu merită nici măcar s-o urmeze ca un câine în toate plimbările prin mall. Un supus care se dovedește a fi necredincios va fi schimbat imediat cu altul, fără ezitare, deșteptele nu ezită vreodată, ele știu întotdeauna ce au de făcut, ce-și doresc, iar ce-și doresc ele e tot ce contează.

Femeia deșteaptă are un suflet nobil. Va încerca să-i deschidă ochii și proastei care crede că-n lumea asta există tot felul de oameni și potrivit ar fi să nu generalizăm. Acum nobilă, femeia va încerca să-i insufle proastei câte ceva din deșteptăciunea ei, iar dacă aceasta nu vrea și nu vrea să-i primească generozitatea , o va trimite departe de ea ca pe-o stricată.

Trebuie să mai spun câtă grijă are femeia deșteaptă de ea? Niciodată nu se vopsește acasă, capul ei deștept umblă prin cele mai sofisticate saloane, deține o întreagă armată care are grijă să nu i se clintească nici măcar un singur fir de păr într-o direcție care n-ar da ever bine în selfie. Ea știe că frumusețea e tot ce contează și nu acceptă ca o proastă să-i spună că poți să ai grijă de tine fără să dai o avere pe tot felul de maglavaisuri și smacuri.

Femeia deșteaptă are întotdeauna dreptate. „Ți-am spus că-i un nesimțit, fată, ți-am spus că o să-și bată joc de tine, l-am citit eu, dar tu, nuuu, că nu-i așa, ești o proastă, fată, o credulă…”, în felul ăsta ea îi arată proastei că nu trebuie să oferi nimănui posibilitatea să-ți arate dacă-i… OKAY sau nu. Femeia deșteaptă citește într-o clipă toate cele văzute și nevăzute ale omului, ea nu greșește niciodată.

După ce proasta și-o ia în freză şi-şi vede de-ale ei, femeia deșteaptă vede în spiritul de conservare al proastei un grad imens de superficialitate. În viziunea ei nu-i posibil să ai suficiente resurse astfel încât, după ce animalu’ te lasă baltă, să poți fi bine mai departe cu tine și cu prostia ta.

Mai departe, tot femeia asta când se mărită, dacă se mărită, va crede că i se cuvine totul fără a da nimic în schimb, și asta doar pentru că a acceptat să se mărite cu el. „Fată, eu nu-s proastă, fată, că nu-s sluga lui, să-și angajeze menajeră dacă vrea curățenie, și bucătăreasă dacă nu vrea moară de foame, că eu nu-s ca proasta aia care în loc să se relaxeze după ce vine de la serviciu se apucă de strâns în urma lui, apoi o apucă doişpe prin bucătărie. Eu nu-s proastă, fată, știu eu cum îs ei, fată, dacă le cânți în strună, devin niște nesimțiți, fată, că ei îs nesimțiți doar dacă ești tu proastă și nu pentru că așa-s ei. Trebuie să fii deșteaptă, fată, să n-aibă obrăznicia să-ți ceară ceva, ascultă la mine că știu ce zic, bărbații îs toți niște nesimțiți, dacă tu ești proastă și te porți frumos.

Femeia deșteaptă nu face copii. Trupul ăla de zeiță nu va fi supus unui asemenea chin, ea știe sigur că la bătrânețe va arăta mai ceva ca Madonna și că nu va avea niciun regret că n-are copii. De asemenea, știe că adevăratele împliniri ale vieții înseamnă altceva, iar a face copii îi o chestie atât de neînsemnată, încât nu merită să-ți distrugi corpul pe care-l vei lua cu tine în groapă.

Femeia deșteaptă e o cititoare împătimită, ea știe tot ce se petrece în lumea asta, îi la curent cu toate obiceiurile altor femei deștepte, le citește cărțile, își dau add pe Facebook, apoi creează un grup în care toate femeile deștepte dezbat tot felul de subiecte din media. Pentru ele nimic nu-i un fleac, să nu știi ce mănâncă, cum se îmbracă, pe unde a fost și ce-a mai zis cutare și cutare îi cea mai mare dovadă de ignoranță.

Femeia deșteaptă are foarte mulți admiratori, dar ea nu admiră la rândul ei pe nimeni, doar o proastă ar face așa ceva. Însă dă like-uri cu nemiluita altor femei deștepte așa ca ea. Din postările ei se vede clar că-și dorește pace în lume, că suferă după balenele eșuate și după ghețarii de la Polul Nord. Trimite gânduri și rugăciuni copiilor din Africa care mor de foame, își face timp și mai dă câte-un like ori share la pozele cu ′salvați-l pe Ion, 1 like= viață′, vă mai amintiți, nu? :))

Citiți și Să nu iubești vreo femeie deșteaptă…

Femeia deșteaptă e visul oricărui nesimțit, pentru că el, nesimțitul, nu vrea să fie așa, dar ce să facă dacă dă numai peste fete proaste de care-și poate bate joc, ce să facă el atunci? El își dorește foarte tare o femeie deșteaptă care să-l salveze de la nesimțire, da, își dorește din tot sufletul asta, pentru că el, în realitate, îi bun, frumos, simțitor, dar fetele alea proaste, cu tot comportamentul lor prostesc, îl fac să fie nesimțit.

Nu aș sfârși-o degrabă, despre femeia deșteaptă nu poți spune vreodată c-ai spus tot ce era de spus, pentru că ea e o infinitate din infinit.

Așadar, proastelor, ce facem?

Pe Simona o găsiți și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Împreună

Ești minunată, dar nu pentru mine!

Teatrul În Culise începe noul sezon teatral cu cinci spectacole jucate în premieră

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Meg / 21 November 2019 15:34

  Bestiala ironie 😂😂😂 dupa toate plansetele si plangerile printeselor, in sfarsit un aer proaspat. Toata stima, draga autoare .
  Ps: sa imi spui si mie unde sa ma inscriu in clubul proastelor 😌 caci parca as lasa padurea pentru clubul tau😊

  2
  0
  Reply
 2. cucuriguinmiezdenoapte / 18 November 2019 13:32

  Foarte buna ironie! Oare cate persoane (cati oameni) isi vor da seama de talcul adevarat al acestor vorbe?

  3
  1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro