Să nu iubești vreo femeie deșteaptă…

15 August 2018

florina ungureanuCică bărbații se tem de femeile deștepte. Da, aceeași sintagmă folosită până la refuz, atunci când se vrea a fi explicată situația în care o femeie frumoasă și deșteaptă nu are noroc în dragoste. Chiar vorbeam deunăzi cu un prieten și l-am „atacat” frontal. Adică l-am întrebat cu subiect și predicat de ce crede că o femeie frumoasă și deșteaptă nu își poate găsi un bărbat care să o iubească. Și atunci, m-am gândit. Cam cât de proastă ar trebui să par, ca să găsesc pe unul să mă iubească? Și cum e acel bărbat? Frumos și atât? Și cum să îmi dau ochii peste cap mai edificator? Și să pot să fac bani să mă întrețin sau nu? Să îi cer lui iubi bani pentru orice, oricând? Pfff, prea multe necunoscute. Deci, să ne înțelegem. Vasăzică, un bărbat ok care caută să fie cu cineva, ar alege mai degrabă o femeie mai prostuță, care să gătească și să calce , să fie „mami” bună și pentru copii și pentru el? Adică omul are de ales între trei femei, să zicem. Și, dintre toate, o alege pe cea mai puțină la minte, ca să nu o ducă prea mult capul că e wrong. Dar de ce ar fi wrong? Să aducă și ea niște bani, să poată plăti și ea concedii sau măcar studiile copiilor.

Eventual să plătească ea pe cineva care să gătească sau să îi ducă toți copiii sau copilul la școală. Nu, ceva nu se leagă. Nu pot înțelege ce fel de bărbat zice: asta îmi place, dar e prea deșteaptă. Mai aștept un pic. Unde s-au ascuns alea mai prostuțe, frate? Sunt luate? Până atunci să îmi fac de cap cu una deșteaptă pe care s-o las cu ochii în soare când dau de jumătatea mea dusă cu pluta. Nu cred că există mamă ( sau nu ar trebui să existe) care să își învețe băiatul: „să nu iubești vreo femeie deșteaptă, există riscul să te însori cu ea și să mai faci și copiii deștepți, Doamne ferește”! Deci, unde e adevărul? Nu îmi pare verosimil. Cred în continuare într-o compatibilitate, cred în continuare în răbdarea de a descoperi persoana cealaltă și de a relaționa în mod corect cu ea, cred că e bine să ne știm limitele și să ne acceptăm defectele. Și un pont pentru bărbați: odată îndrăgostită, și femeia deșteaptă iubește la fel ca una mai puțin deșteaptă. Că așa vine și vorba: „Știi cum iubește o femeie deșteaptă? Ca o proastă“.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragul meu soț, te rog, nu mă obliga să-ți spun “te iubesc” mai des decât aș fi în stare

De ce ne este atât de greu să ne iubim pe noi înșine?

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Lino Cuzino / 15 August 2018 16:27

  Un bărbat avea de ales între trei femei cu care se însoare și nu știa pe care să o aleagă. Așa că hotărî să le dea la fiecare câte 5000$ și să vadă ce face fiecare cu banii.
  Prima cheltui banii pe îmbrăcăminte, farduri, coafură etc:
  – Uite, am cheltuit banii că fiu frumoasă pentru tine, pentru că te iubesc.
  A două îi cumpără adidași, tv, rachetă de tenis, echipament de fotbal, bere etc.
  – Uite am cheltuit banii pe tot ce îți place ție, pentru că te iubesc.
  A treia a investit banii, a făcut 10000$.
  – Uite cei 5000$ care mi i-ai dat și restul de 5000$ i-am investit iar pentru noi, pentru că te iubesc.
  După o lungă deliberare, ştiţi pe care a ales-o? Pe cea cu sânii cei mai mari!

  Like 3
  Dislike 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro