A murit Paul Bocuse, tatăl gastronomiei franceze moderne

26 January 2018

“Astăzi, (n.red. 20 ianuarie) gastronomia franceză pierde o figură mitică, ce a transformat-o profund. Maeştrii bucătari plâng în bucătăriile lor, la Élysée şi peste tot în Franţa. Dar îşi vor continua munca”, a spus şi preşedintele francez Emmanuel Macron la aflarea veștii morții lui Paul Bocuse. “Bucătarul secolului”, papă al gastronomiei franceze, a murit la vârsta de 91 de ani în “hanul” său din Collonges-au-Mont-d’Or, de lângă Lyon, transformat într-un restaurant de lux ce a deținut trei stele Michelin fără întrerupere din 1965!

bocuse

La ceremoniile funerare de azi, a participat crème de la crème a chef-ilor francezi, peste o mie, care au umplut catedrala din Lyon îmbrăcați în jachetele lor albe. Afară, mulțimea de francezi veniți să-l omagieze a urmărit slujba pe ecrane uriașe.

bocuse 2

“Domnul Paul era Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Papă al gastronomilor care ne-a părăsit. Sper ca maeştrii noştri bucătari, din Lyon şi din cele patru colţuri ale lumii, să poată să cultive fructele pasiunii sale”, a scris pe Twitter ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, fost primar al oraşului Lyon.

Aici, un articol dedicat lui Paul Bocuse, împăratul bucătăriei franceze.

 Citiţi şi

Invitație la scofeturi – „Goût de France”, a patra ediție

Astăzi am chef de tine

Motanul Petrică

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
218 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro