A murit Paul Bocuse, tatăl gastronomiei franceze moderne

26 January 2018

“Astăzi, (n.red. 20 ianuarie) gastronomia franceză pierde o figură mitică, ce a transformat-o profund. Maeştrii bucătari plâng în bucătăriile lor, la Élysée şi peste tot în Franţa. Dar îşi vor continua munca”, a spus şi preşedintele francez Emmanuel Macron la aflarea veștii morții lui Paul Bocuse. “Bucătarul secolului”, papă al gastronomiei franceze, a murit la vârsta de 91 de ani în “hanul” său din Collonges-au-Mont-d’Or, de lângă Lyon, transformat într-un restaurant de lux ce a deținut trei stele Michelin fără întrerupere din 1965!

bocuse

La ceremoniile funerare de azi, a participat crème de la crème a chef-ilor francezi, peste o mie, care au umplut catedrala din Lyon îmbrăcați în jachetele lor albe. Afară, mulțimea de francezi veniți să-l omagieze a urmărit slujba pe ecrane uriașe.

bocuse 2

“Domnul Paul era Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Papă al gastronomilor care ne-a părăsit. Sper ca maeştrii noştri bucătari, din Lyon şi din cele patru colţuri ale lumii, să poată să cultive fructele pasiunii sale”, a scris pe Twitter ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, fost primar al oraşului Lyon.

Aici, un articol dedicat lui Paul Bocuse, împăratul bucătăriei franceze.

 Citiţi şi

Bărbaţii aleg întotdeauna pe cine au ei chef. Şi se vor alege întotdeauna cu cine au ele chef

El își pierde interesul, ea își pierde cheful

O introducere în istoria gustului (concurs)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro