A trăi este o artă

15 September 2021

Câți dintre voi v-ați pus în ultima vreme aceasta întrebare: trăiesc viața pe care mi-o doresc? Sau fac măcar ceea ce mă reprezintă, ceea ce mă definește, ceea ce îmi place? Îmi trăiesc viața așa cum vreau sau viata mă trăiește pe mine, așa cum se nimerește? Ceea ce trăim azi, este o situație extremă, dar nu atât de gravă să nu îi putem face față. Poate este timpul pe care nu l-am găsit niciodată pentru a ne face ordine în viață.

Tot mai multă lume începe să își dea seama că “a trăi” este o artă. A trăi intenționat, bineînțeles. În zilele noastre totul a devenit atât de important, cu excepția propriei noastre vieți. Într-o permanentă alergătură, omul modern poate trăi pentru orice și oricine, dar nu pentru el însuși. Asta necesită timp, și el are impresia că timpul costă bani. Acel timp pe care nu l-am găsit niciodată de bunăvoie a devenit obligatoriu de când cu pandemia asta. Tinuți departe de viața aglomerată (distracții altfel superficiale în mall-uri, baruri și cluburi etc.) poate ne autoimpunem să lăsăm televizoarele și telefoanele deoparte măcar câte 15 minute pe zi. Să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat – viața noastră și direcția în care ne îndreptăm. Știu că 10-15 de minute pentru reflecție și autocunoaștere pare pentru mulți o pierdere de vreme.

Dar într-o zi, poate chiar azi, noi, oamenii atotștiutori și mereu ocupați, ne dăm seama că degeaba avem o mulțime de lucruri pe care nu le putem folosi dacă nu ne putem stăpâni frica. Dintr-odată lucrurile nu ne mai pot oferi satisfacție, nici măcar un echipament de fitness sau un echipament box. Suntem nefericiți, panicați și îngrădiți. Nu ne mai avem decât noi pe noi. Multele crize care se suprapun ar putea duce și la o criză de personalitate. Să nu mai știm nici cine suntem, nici încotro ne îndreptăm. Dar trebuie să acceptăm această situație fără să luptăm împotriva ei. A lupta împotriva ei este inutil, o pierdere de energie. Acum este momentul să luptăm împotriva egoismului și să ne intereseze mai mult ca niciodată cine suntem noi cu adevărat. Care este scopul nostru în viață. E momentul să ne facem câte o radiografie sinceră.

Rază de soareCitiţi şi

Pornind de la un strugure (vorbe de oameni deștepți)

Apel deschis pentru artiștii pasionați de reciclare, la Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35

Dacă te dor ochii, probabil e maximalism

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro