Acesta este cel mai eficient mod pentru a avea grijă de ochelarii de soare

31 May 2022

Celebra actriță Audrey Hepburn știa cum să poarte o pereche de ochelari de soare. În „Breakfast at Tiffany’s”, făcea un gest adorabil care o prindea foarte bine și îi accentua aura de mister: își cobora puțin ochelarii negri superbi, supradimensionați, cu ramă din carapace de broască țestoasă, privea pe deasupra lor și apoi îi ridica nonșalant la loc. Lumea nu a uitat. Hepburn a personificat tot ceea ce iubim la ochelarii de soare, pe lângă faptul că ne protejează ochii de ultravioletele dăunătoare.

Această imagine a lui Hepburn coborându-și ochelarii de soare a trecut testul timpului. Și ochelarii dvs. de soare pot rezista mult timp, dacă aveți grijă de ei în mod corespunzător.

Dacă aveți grijă de ochelarii de soare, aceștia pot rezista 10 ani sau mai mult.

Folosiți sfaturile de mai jos pentru a prelungi durata de viață a ochelarilor dvs. de soare preferați:

1. Protejați-vă ochelarii de soare de zgârieturi

Lentilele din sticlă sunt mai rezistente la zgârieturi decât cele din policarbonat, dar indiferent dacă lentilele dvs. sunt din plastic sau din sticlă, este important să vă depozitați ochelarii de soare într-o husă. Nu aruncați pur și simplu acea pereche de ochelari de soare Ray Ban în geantă, în geanta de laptop sau în geanta de messenger, sau nu-i băgați în buzunar. Ochelarii dvs. de soare riscă să fie zgâriați de chei, pixuri sau de țesătura aspră a denimului.

O husă rigidă este ideală. Dacă nu vă place să purtați o husă rigidă, puneți-i cel puțin într-o husă din microfibră. Aceasta vă va proteja în continuare ochelarii de soare și poate fi folosită și ca o cârpă de curățare.

2. Scoateți petele de pe ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt predispuși la pete și murdărie – ei captează uleiurile de pe pielea și degetele noastre, pete de murdărie și murdărie din aer liber, reziduuri de machiaj și o peliculă de sare sau clor de la ocean sau piscină.

Pentru a atenua petele, ar trebui să vă curățați ochelarii de soare la fiecare săptămână sau două, iar în timpul verii, este posibil să fie nevoie să îi curățați aproape în fiecare zi.

Începeți cu mâinile curate și uscate. Clătiți-vă ochelarii sub apă caldă și folosiți câteva picături de detergent de vase blând, fără detergenți sau creme hidratante dure. Frecați ușor apa cu detergent pe lentile și clătiți. Apoi uscați-i cu o cârpă din microfibră. De asemenea, puteți freca plăcuța de nas și ramele.

Asigurați-vă că evitați orice tip de produs din hârtie. Toată hârtia conține fibre de lemn iar acestea pot zgâria lentilele. Alte șervețele conțin adesea creme hidratante care lasă o peliculă.

De asemenea, evitați să vă folosiți cămașa pentru a încerca să vă curățați ochelarii – cu toții am fost tentați! O dată pe an, vă puteți duce ochelarii de soare (și de vedere, de asemenea, dacă doriți) la optician pentru o curățare cu ultrasunete. Asta poate împrospăta cu adevărat rama.

3. Evitați detergenții dăunători

Nu ar trebui să folosiți alcool, soluție pentru geamuri, oțet sau orice alt detergent de uz casnic pe ochelarii dvs. Nu folosiți nici aburul respirației pe lentile și apoi să le ștergeți. Folosiți un detergent pentru lentile aprobat și doar o cârpă din microfibră special concepută pentru a curăța ochelarii. Dacă cârpa se murdărește, o puteți spăla sau puteți cumpăra una nouă.

4. Nu vă lăsați ochelarii de soare în mașină

Nu puneți niciodată ochelari de soare pe bord, mai ales ochelarii de soare Ray Ban, unde căldura este deosebit de intensă, și luați-i cu dumneavoastră atunci când lăsați mașina parcată în zilele călduroase. Căldura extremă poate fi generată de parbrizul mașinii dvs., în special vara. Acea căldură poate provoca, de fapt, delaminarea lentilelor ochelarilor de soare. Straturile de oglindire și anti-reflexie de pe lentile se pot degrada efectiv.

În timp ce conduceți, dacă nu purtați ochelarii de soare, păstrați-i într-o husă rigidă pentru ochelari. O husă dură îi va proteja, de asemenea, să nu fie călcați dacă cad pe podeaua vehiculului.

5. Așezați-vă corect ochelarii de soare pe față

Încercați să nu vă apucați ochelarii de brațe. Țineți-i de pod, astfel încât să nu îndoiți brațele. Oamenii își pun adesea ochelarii ținându-i de un braț și, în timp, brațul se poate îndoi puțin. Dar nu uitați, ochelarii buni pot fi ușor reajustați.

Dacă ochelarii de soare sunt așezați ușor strâmb pe față, o ajustare simplă poate fi făcută la orice magazin de ochelari de soare sau optician.

6. Pregătiți o trusă de ochelari de soare acasă

Îngrijirea ochelarilor de soare începe acasă și cu un kit de îngrijire a ochelarilor.

Trusa dvs. de ochelari de soare de acasă ar trebui să aibă mai multe cârpe curate din microfibră, o soluție profesională de curățare a lentilelor, o husă rigidă, o pungă moale din microfibră și o sticluță mică de detergent de vase simplu.

7. Îngrijire specială pentru unele lentile polarizate sau cu oglinzi

Îngrijirea ochelarilor de soare polarizați și a ochelarilor de soare cu oglindă este aceeași ca pentru orice pereche de ochelari, dar lentilele de calitate superioară plasează oglinda în interiorul sticlei, în timp ce lentilele mai puțin costisitoare pot pulveriza oglinda.

Acoperirile prin pulverizare sunt mai vulnerabile la zgârieturi și la substanțe chimice. Cu cât ochelarii sunt de o calitate superioară, cu atât sunt mai rezistenți și mai ușor de păstrat curați.Citiţi şi

Ray Ban – cum impresionează acest brand și de ce a devenit atât de popular

Femeile și ochelarii lor de soare – o întreagă poveste

Mici schimbări care îți fac vara mai frumoasă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro