Actorii de la Hollywood nu sunt super eroi!

28 March 2022

Covor roșu și rochii somptuoase. Strălucire și atmosferă de poveste. Oameni frumoși, talentați și faimoși. Cam asta așteptau să vadă iubitorii de film, cu ocazia galei de decernare a premiilor Oscar de anul acesta.

Un singur lucru era mereu banal la gală, și anume, discursul câștigătorilor de Oscar: „Mulțumesc familiei: mamei, tatălui, soției etc,  pentru că mi-au fost alături. Fără ei nu aș fi reușit.”

M-am gândit adesea că discursurile lor ar putea fi mai captivante. Mai ingenioase. Să nu semene cu la fel de banalele urări pe care și le adresează oamenii între ei, cu ocazia aniversărilor : “sănătate și liniște sufletească!” Sau, cât de seacă și impersonală părea aceea cu “pace în lume”?…

Banal, e drept, acest mesaj de mulțumire. Și totuși, cât de mult ne-am dori să ne întoarcem la banalitatea, normalitatea de acum câțiva ani!

Am aflat, pe pielea noastră, cât de neprețuită este o îmbrățișare. Cât de importante sunt familia, sănătatea, liniștea și pacea.

Actorii de la Hollywood nu sunt super eroi. E drept, pe talentul și șarmul lor ne bazăm uneori când vrem să ne debarasăm de zgura de peste zi. Iar ei ne înfrumusețează serile cu întâmplările lor nemaipomenite, în care ne poartă și pe noi, cu sufletul.

Suferim și ne amuzăm odată cu ei. Îi iubim sau îi urâm, uneori necuvenit de mult. Chiar citeam, zilele trecute, cum actorul care l-a interpretat pe regele Geoffrey din “Urzeala tronurilor”, a hotărât să se retragă, pentru că lumea ajunsese să-l urască din cauza rolului din faimosul serial. Mi s-a părut foarte trist și m-am simțit vinovată că și eu mă bucurasem de nefericitul sfârșit al personajului.

Învestindu-i cu puteri de zei, aproape că nu ne putem imagina că răul, boala și suferința nu îi ocolesc nici pe ei. Căci, dincolo de platourile de filmare, actorii hollywoodieni sunt oameni obișnuiți, ale căror valori rămân tot familia, sănătatea, liniștea și pacea.

Scena care azi ne-a abătut gândurile chiar și de la războiul din Ucraina, n-a fost nici ea una fericită. Actorul Will Smith și-a ieșit din fire și l-a pălmuit pe Chris Rock, care a făcut o glumă nepotrivită despre aspectul fizic, mai exact  lipsa părului soției sale.

E înfiorător ca cineva să facă glume la adresa unei persoane bolnave!

Probabil Chris Rock n-a bănuit că femeia are o problemă gravă de sănătate, și anume o boală autoimună ce duce la căderea părului. Însă, oricum, era de bun simț să nu comenteze aspectul fizic al unei doamne, decât dacă o complimenta. Aviz tuturor, poate mai ales bărbaților: „dacă nu ai nimic frumos de zis, mai bine nu mai zici nimic”.

Violența fizică, însă, nu e niciodată o soluție. Așadar, condamnabil și gestul lui Will Smith.

Culmea e că actorul înfuriat a fost și câștigătorul prestigiosului premiu Oscar pentru cel mai bun actor, premiu ce se vorbește că i-ar putea fi retras, din cauza gestului violent.

Oameni obișnuiți sau nu, e clar că trecem, cu toții,  printr-o perioadă de mari încercări, ce ne afectează stările sufletești. Vă dați seama ce se mai putea întâmpla dacă, spre exemplu, cei doi nu ar fi fost afro americani, iar  Will Smith ar fi aparținut rasei caucaziene?!

Ramona este autoarea cărții Nu mai caut succesul

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Lăsați-o pe Halyna Hutchins să fie protagonista vieții și morții ei!

Vieți de Hollywood – Femeile la putere (partea a II-a)

Acel sentiment exclusivist numit dragoste – The Last Letter From Your Lover

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro