Am considerat că o amantă iubește cu mult mai mult decât o soție

7 February 2019

ADA P ELENAZilele ploioase mi-au dat o stare meditativă întotdeauna. Iar ziua de azi nu făcea excepție. Ploua în tihnă și totul era cuprins de liniște. Îmi așteptam ultimul pacient în timp ce savuram o ceașcă de cafea. Gândurile îmi zburau. Eram fericită și tristă în același timp.

Viața mea paradoxală… Urma, ca după program, să mă văd cu el. El, idealul meu masculin: puternic, iubitor, atent. El, care mă făcea să tresar la fiecare mesaj sau apel. El, care îmi era Univers. El, care era căsătorit. Da, eram amantă. În zilele bune, mă simțeam specială. Eram fructul interzis, eram mai bună ca ea, căci altfel nu m-ar fi ales. În zilele mai puțin bune, eram a doua. Eram cea care lua ce mai rămânea. Duceam o luptă zilnică, însă nu mă puteam rupe de el. Îl iubeam. Am considerat că o amantă iubește cu mult mai mult decât o soție. Vorbesc de acele amante lipsite de interes, acele amante care au aflat prea târziu care le e rolul. Ce soție și-ar mai iubi soțul după ce află de amantă? Eu îl iubeam. Știam că nu va fi doar al meu niciodată. Eram atentă să nu plece cu fire de păr pe cămașă, să nu uite de cadoul pentru ziua soției sau pentru ziua copilului. Ce nebunie. Nu îl puteam suna oricând, nu îi puteam scrie, nu îl aveam alături când aveam nevoie. Doar când avea timp. Primeam dragoste cu ora. Sărbători? Nu. Amantele nu au sărbători pline de iubire, doar de dor.

cuplu soție sotii

Zgomotul soneriei mă face prezentă. Pacientul meu, un bărbat înalt, impunător, undeva la 40 de ani. Cămașa pe care o purta îi scotea în evidență fizicul lucrat la sală. Avea un piept lat și brațe puternice. Se știe că femeile preferă bărbații cu fizic de gladiator. Preferință care datează de mii de ani în urmă. În triburile primitive, cu cât bărbatul avea pieptul mai mare, cu atât era mai respectat și mai de temut.

M. se așează pe canapea și oftează lung. Brațele îi cad pe lângă corp, iar corpul se lasă greu pe canapea, semn că se relaxează.

– Cu ce să încep? mă întreabă.

– Cu ce vă doare cel mai tare.

Mă fixează cu privirea.

– Sunt căsătorit de 18 ani, am un copil extraordinar la liceu. Vocea începe să îi tremure. Iar de câțiva ani, am amantă.

Nu pot sa nu sesizez privirea plină de vinovăție. Nu îi spun nimic.

– Știți, m-am căsătorit din dragoste. Îmi iubeam soția. Așa cred… A apărut copilul și am simțit o desăvârșire a relației noastre. Toată lumea ne invidia. Ea se ocupa de casă și de copil, iar eu de afaceri. Nu a fost nevoie ca ea să lucreze, însă mi-ar fi plăcut să o văd implicată și în alte activități. Gătea extrem de bine, era atentă la ce îmi plăcea, ținea ordinea perfectă în casă, însă eu începeam să o văd ca pe o bucătăreasă. Nu mă atrăgea în niciun fel femeia pe care o găseam zilnic acasă. O respectam pentru ceea ce făcea pentru mine, pentru casă, pentru copil, dar… Dar a uitat să-mi fie soție. A uitat să fie femeie. Sexul era dat uitării demult. Dormeam separat deja. Mă simțeam cu 30 de ani mai bătrân alături de ea. Ca bărbat, mă stingeam alături de ea.

Și într-o zi a apărut ea. O tânără veselă, plină de viață, feminină. După prima întâlnire cu ea, am început să trăiesc din nou. Nu i-am spus că sunt însurat, îmi aruncasem verigheta în mașină înainte să ajung la întâlnire. Am continuat să ne vedem din ce în ce mai des. Și au trecut trei ani. A aflat că sunt căsătorit, iar eu i-am promis că voi divorța. Nu am făcut nimic în sensul ăsta.

Îl întrerup.

– Vă mai iubiți soția?

– Nu.

– Pe ea o iubiți?

– Da.

– Și atunci, de ce vă întoarceți în fiecare seară la soție?

– Din obișnuință.

Am continuat să îl ascult timp de o oră sau poate mai bine. Mi-a oferit răspunsuri la ceea ce eu trăiam. Și da, bărbații nu se întorc seara la soții din dragoste față de ele, ci din atașament față de căsnicie.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De optzeci de ori Joan Baez

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ana / 4 October 2019 15:59

  O casatorie e un contract bazat pe ….sex??? Contract bazat pe atractie fizica :):). Afacere bazata pe atractie. Mie mi se pare cam aiurea baza unei afaceri, dar asta este. Se incheie prin impartire de bunuri. Daca are copil, vrea sa isi lase copilul fara camera lui, fara casa? El vrea sa nu mai locuiasca cu copilul lui? El vrea sa piarda jumate din avere?

  3
  3
  Reply
 2. Isa Belle / 3 October 2019 20:19

  Așa îți place ție să crezi. Așa se minte și el singur. Adevărul este că se întoarce pentru că o iubește, altfel ar rupe norii și ar muta munții
  pentru tine.

  22
  0
  Reply
 3. Ioana / 23 August 2019 23:55

  :))) nu știu dacă iubirea adevarata e pentru nevasta. Sau amanta. Sau amândouă. Sau niciuna. Sau cui ii pasa? Un lucru e cert : e un caracter fără coloana vertebrala. Fără decizie. Moale. Fără cohones. E “băiatul mamii”.

  22
  0
  Reply
 4. Your Muse / 13 July 2019 0:17

  “Și da, bărbații nu se întorc seara la soții din dragoste față de ele, ci din atașament față de căsnicie.” Serios? Tu chiar crezi ceea ce spui? Pai stii de fapt cum sta treaba? “Barbatii nu se intorc la amante din dragoste fata de ele, ci pentru faptul ca pot obtine orice, oricum, oricand si oricat cu minim de efort.”
  Visezi mult si prost, trezeste-te la realitate. Cand un barbat iubeste cu ADEVARAT o femeie, lasa casa, masa, familie si merge acolo unde inimii lui ii este bine pentru ca doar acolo se simte acasa. Dar, cand un barbat petrece, pe fuga si pe ascuns, cateva ore cu o femeie…tu crezi ca este dragoste? Ai auzit vreodata vechea zicala “interesul poarta fesul”? Cam asta se intampla in amantlacuri, in toate relatiile in care sunt mai mult de 2.

  41
  1
  Reply
 5. Floriana / 12 July 2019 10:50

  Dar sotia nu se agata de casatoria ratata si de sot? Cu ce e mai buna?

  3
  5
  Reply
 6. mica / 12 July 2019 7:47

  si amanta, si sotul infidel, niste cacati.

  13
  0
  Reply
 7. Nu credeam că îți voi scrie tocmai ție, cea care mi-a luat tot ce iubesc - Catchy / 11 July 2019 19:11

  […] Citiţi şi Am considerat că o amantă iubeşte mai mult decât o soţie […]

  2
  0
  Reply
 8. Mazarine / 11 February 2019 22:39

  Minte-te, draga mea, ca acesta e singurul mod prin care poti sa faci față frustrărilor că masculul tău feroce n-o părăsește pe nasoala de nevastă-sa ptr tine, a 8-a minune a lumii

  17
  3
  Reply
 9. Andra / 10 February 2019 20:29

  Filosofii fundului. Si urmasii lor sunt gorilele umanoide.

  3
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro