Am întâlnit-o pe… Charlize Theron

24 November 2011

Unul dintre cele mai mari avantaje ale faptului că locuiesc la Londra este accesul la o serie de evenimente la care nici nu visam vreodată să ajung. Între ele se regăsesc la loc de cinste, cu factor “wow” extrem de ridicat, serile organizate de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) în cinstea marilor actori de pe micile şi marile ecrane.

După ce l-am cunoscut mai bine pe Bill Nighy (Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Underwold, Love Actually), l-am auzit bâlbâindu-se pe Colin Firth (The King’s Speech, Bridget Jones, Mama Mia), am ratat din cauza transportului în comun o seară cu Meryl Streep (bănuiesc că nu e cazul să fac o listă si cu filmele ei), a venit rândul unei actrițe din Africa de Sud: Charlize Theron. Mda, the one and only…

Pentru noi, femeile, este destul de greu să recunoastem public că o altă reprezentantă a sexului frumos ne-a lăsat cu gura căscată. Ei bine, sincer şi lăsând la o parte orice fărâmă de orgoliu feminin, ăsta a fost efectul pe care l-a avut Charlize asupra mea din momentul în care am zărit-o prin usa întredeschisă, aşteptând cuminte să intre în sala din Picadilly Circus. De cele mai multe ori actorii pe care i-am întâlnit s-au dovedit a fi foarte “pământeni” departe de camerele de filmat şi de scenă şi speram ca şi ea, o adevărată zeiță pe ecrane, se va dovedi a fi o femeie ca toate celelalte, puțin mai “lucrată” şi, evident, cu foarte mult noroc care ar fi ajutat-o să ajungă atât de sus în industrie. Mmmm, nu! Nici pe departe. În momentul în care a intrat în cameră multora li s-a oprit respirația. “Superbă” e puțin spus pentru blonda cu ochi albaştri, înaltă de 1.80 m şi cu măsuri fix 90-60-90. “Îmbrăcată impecabil”, nu… ar fi blasfemie să mă limitez la atât referindu-mă la rochia albă (A.L.C.), simplă, puțin peste genunchi şi sandalele negre cu barete şi toc subțire care păreau “turnate” pe corpul ei.

În două ore am trecut prin punctele cheie ale carierei sale urmărind clipuri, ascultând amintiri şi mici bârfe din industrie, toate pe un ton incredibil de relaxat, dar păstrând în permanență o eleganță greu de descris. Poate că aceasta venea din naturalețea cu care stătea picior peste picior, din degetele lungi şi subțiri care ne plimbau, gesticulând, prin viața ei sau din sclipirea permanentă din ochi care parcă s-au făcut şi mai mari şi mai albaştri în momentul în care cineva din sală i-a pus o întrebare în Afrikaans, limba ei maternă.

Pentru cei care nu ştiu, Charlize s-a născut şi a trăit până la 17 ani în Africa de Sud, unde şi-a început cariera de model după ce a câştigat un concurs local de miss. Premiul a fost un contract de modelling de 1 an la Milano, de unde a plecat apoi la sediul agenției din New York. Aici a urmat o şcoală de balet, convinsă fiind că dansul este mijlocul artistic prin care se poate exprima cel mai bine, obsedată de poveşti şi diferite tehnici de a le reda public. Din păcate (sau din fericire) o problemă gravă la genunchi a pus capăt visului de a deveni prim-balerină,  aşa că şi-a luat inima în dinţi şi un bilet de avion “dus” spre Los Angeles unde a fost descoperită de un agent de casting în timp ce se certa cu o funcționară la bancă (că tot vorbeam de noroc…).

Restul, după cum ea însăşi ne-a spus, e istorie: Celebrity regizat de Woody Allen cu care s-a înțeles de minune, Oscar pentru Monster, în care a jucat rolul criminalei în serie condamnată la moarte, Aileen Carol Wuornos, un rol de super-eroină în Aeon Flux care a dus-o la un pas de a rămâne paralizată (din poveştile ei, a căzut fix în cap în timpul filmărilor), transformarea ei în Mama Vitregă în noua ecranizare a basmului Albă-ca-Zăpada (de altfel şi motivul pentru care se află acum în Londra), film care va fi lansat în vară, la foarte puțin timp după o altă peliculă inspirată din aceeasi poveste în care Julia Roberts o întruchipează pe Regina cea Rea…

Pe lângă cariera în film, Charlize este implicată trup si suflet în diverse organizații non guvernamentale, între care Charlize Theron Africa Outreach Project prin care susține dezvoltarea copiilor din satele Sud-Africane. Poate din cauza copilăriei grele pe care a avut-o (tatăl său a fost alcoolic, iar mama sa l-a împuşcat încercând să se apere de atacurile lui violente) participă la foarte multe acțiuni pentru drepturile şi protecția femeii. Nu a vrut să intre în prea multe detalii legate de actele sale caritabile, dar a ținut să menționeze că faptul că îsi poate ajuta țara cât de puțin este unul dintre cele mai mari beneficii ale profesiei sale.   

La doar 36 de ani Charlize este mândră că a avut şansa să lucreze cu cei mai mari oameni din industrie. Pentru ea nu scenariul a fost criteriul după care şi-a ales rolurile, ci oamenii implicaţi în proiect, cel mai important fiind de fiecare dată regizorul, cu care susține că orice actor trebuie să aibă o relație perfectă pentru a-i putea transpune viziunea în faţa camerei. E foarte amuzant pe de-o parte să ai în faţa ta pe cineva pentru care Woody Allen e “sweet, dear Woody” sau care îl consideră pe Keanu (Reeves) drept unul dintre cei mai buni prieteni. Pe de alta, e frustrant şi dezamăgitor când realizezi că industria de top a filmului e totuşi formată dintr-o mână de oameni la care tu, ca muritor de rând, nu ai acces fără astfel de evenimente.  Citiţi şi

Dior J’adore Infinissime – un înveliș al încrederii

Anamaria Marinca, alături de Charlize Teron în The Old Guard

Charlize Theron și rochiile DIOR pentru covorul roșu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro