Amnesia sau Amn3zia?

19 May 2021

Aseară, Roxen a reprezentat România cu melodia „Amnesia” în cadrul primei semifinale a Eurovision-ului de anul acesta, din păcate, fără succes. Astfel, calificarea în finală se pare că este amânată (iar!) cel puțin până în 2022. Nu-i bai, se poate trăi și fără asta, mai ales dacă ai… amnezie și uiți repede neîmplinirile!

„I lost myself” a cântat din tot sufletul Roxen și noi o credem, ba chiar și cei ce au votat au crezut-o, căci, la rândul lor, au pierdut-o din vedere… Oare să ne fi adus numărul 13 din concurs ghinion? Acum, lăsând glumițele răutăcioase la o parte (pentru care sigur românii s-ar fi calificat cu brio la orice concurs de profil), deși melodia „Amnesia” a fost pe gustul multor eurovisioniști (dacă nu exista cuvântul, el trebuia inventat și asta am făcut eu acum), se pare că i-a lipsit totuși ceva, acel ceva ce transformă o melodie într-un real succes al acestui show. Poate forța, poate elementul șoc, nu știu, am uitat… Bine, personal, eu am și o scuză, căci am scris acum câțiva ani romanul „Amn3zia” de care, din fericire, cititorii încă nu au uitat (cel puțin, nu toți), din moment ce acesta continuă să se vândă pe site-ul editurii Bookzone, aici.

În ciuda faptului că în finala spectacolului european prin excelență nu o vom reasculta pe Roxen cu a sa „Amnesia”, asta nu înseamnă nici pe departe că vorbim de un eșec – și tocmai de aceea nu am ezitat să fac o paralelă între cartea mea și melodie – căci, vorba aceea, Eurovision-ul trece, arta rămâne.

Pe Cristina o găsiți cu totul aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Despre neputința de a te desprinde de o dragoste obsedantă

Liberă sau… nu!?

Cristina Lincu – povestea de viață a unei scriitoare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro