Anul acesta eu contez!

1 January 2017

Religia te învață să îți iubești aproapele ca pe tine însuți, deci nu mai mult.

Cum este început de an și toți promitem că o să facem anumite lucruri începând de acum, (de parcă ne-a împiedicat ceva să o facem mai devreme!), eu promit că o să mă pun pe mine pe primul loc, oricât de egoist sună.

O să îmi fac mai mult timp pentru mine și pentru ceea ce îmi place mie și nu am mai făcut de mult timp. Ce nu îmi mai place, nu voi mai face!

Voi învăța să fiu mai îngăduitoare cu mine și să nu îmi mai asum vina pentru diverse situații pe care nu le-am provocat eu. Asta pot, asta fac, va fi noul meu slogan!

femeie

Și mă voi folosi de trecut doar ca să învăț ceva ce îmi va folosi în prezent. Nu contează ce greșeli am făcut, probabil așa am considerat că este cel mai bine în acel moment. Oricum, trecutul nu mai poate fi schimbat, dar prezentul da.

Voi evita persoanele puse pe ceartă, întrucât îți consumă energia inutil și mă voi concentra pe cele dispuse să coopereze.

O să țin cont mult mai mult de ceea ce vreau eu să realizez și mai puțin de ceea ce își doresc cei din familia mea să fac! Și dacă nu le convine, să facă ei! Să caute și ei soluții! Nu o să mai fac diverse lucruri în locul lor, pentru ca să se responsabilizeze și ei! Și dacă nu le convine pot să-și găsească pe altcineva în locul meu, pentru că vor mai fi amatoare. Făcutul de lucruri în locul altuia îmi consumă mie timpul și le oferă lor mai multă libertate.

Evident, voi continua lucrurile bune pe care le fac deja de mai mult timp. O să mă și perfecționez în cee ce fac eu deja bine.

Vreau timp pentru mine să învăț ce îmi doresc de mult! Sper să-mi iasă măcar într-o mare măsură cât mai mare, pentru că de obiceiuri scapi greu.

Guest post by Cristina Wlassopol

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.roCitiţi şi

Atât le duce capul!

S-a oprit planeta. A coborât cineva?

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro