Azi, eclipsa totală de soare

21 August 2017

Pe 21 august are loc cea de-a XI-a eclipsă de Soare din acest secol și prima eclipsă totală care va trece pe un coridor îngust, de la coasta Pacificului până la coasta Atlanticului, peste 48 din Statele Unite ale Americii, în aproximativ o oră și jumătate. Cu o magnitudine de 1,0306, va avea cea mai lungă durată, de 2 minute și 40 de secunde, la Nord-Vest de Hopkinsville, Kentucky. Dacă vi se pare mult, gândiți-vă că prognoza pentru eclipsa totală din 16 iulie 2186 va dura 7 minute și 29 de secunde. 🙂

SE2017Aug21T

Parcursul eclipsei pe Pământ

Deşi această eclipsă nu va fi vizibilă din România, ea va putea fi totuși observată în unele părţi din Europa: Islanda, Scoţia, Irlanda, Anglia, Norvegia, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Portugalia.

eclipsă totală de soare

Vestea bună este că, în premieră mondială, această eclipsă va fi transmisă live pe internet cu ajutorul unor baloane cu heliu care vor decola din mai multe zone din Statele Unite și al unui sistem de antene aflate la sol. O puteți urmări la adresa https://stream.live/ în intervalul 11:30 a.m. to 4:15 p.m. Eastern Daylight Time.

Specialiştii se aşteaptă ca umbra eclipsei să se deplaseze la nivelul solului cu o viteză de 2.000 de mile pe oră (3.218 kilometri pe oră) în Oregon, în nord-vest, şi să încetinească la 1.500 de mile pe oră (2.414 kilometri pe oră) în Carolina de Sud.

O eclipsă totală sau parțială de soare, oriunde s-ar petrece ea pe glob, are o influență asupra fiecărui pământean și asupra tuturor. Ea se va ocupa întotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relațiile care ne țin pe loc. Această eclipsă, datorită configurației astrale, va deschide și uși către noi oportunități de schimbare. Mai trebuie să ne-o și dorim…

Citiți aici, pe larg, despre semnificația acestei eclipse speciale. Citiţi şi

Încă o sută de ani?!?

Eu îți cumpăr marfa (rachetele) și tu mă bați?!

Cele 26 de orașe cu cea mai înaltă calitate a vieții din lume

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
19,308 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro