Azi, prea multe aș vrea să îndrept

14 August 2016

liana vatamanu (2)Azi am stat de vorbă cu mine, lucru pe care îl fac destul de rar. Momentele în care îmi permit să fac asta sunt prea puține. Dar și pentru că nu vreau să mă cert singură.

Printre altele, am visat cu ochii deschiși. Și m-am întrebat, cum ar fi dacă viața m-ar lăsa să fac o punte peste timp „înapoi”, dându-mi, totodată, un număr limitat de – trei, să zicem –  greșeli de îndreptat. Ce anume aș alege să îndrept din multitudinea greșelilor făcute? Pentru că am făcut destule greșeli, recunosc. Sunt om, iar a greși e omenește, se spune.

Două, fără dar și poate, le-aș îndrepta. Acelea sunt fără drept de apel. Categorice. Acelea care ar fi făcut ca viața mea să fie altfel. Nu știu dacă mai frumoasă sau mai bună. Poate dimpotrivă. Dar destul de diferită și mai plină.

A mai rămas una. Ohoohoooo…  greu de ales!

femeie felinar

Una singură. Și atât de multe opțiuni! Un vis la care am renunțat mult prea ușor? O oportunitate la care am spus „pas”? Acel „ceva” pe care ar fi trebuit să-l fac și nu l-am făcut la timpul potrivit? O prietenie pe care am lăsat-o să moară? Un nu spus când aș fi vrut, de fapt, să spun da, dar orgoliul nu m-a lăsat? Sau un da, când, de fapt, aș fi vrut să spun nu? O iubire călcată în picioare? Și… ajunge. Că mai sunt multe. Mi-am răsucit mintea în fel și chip.

Am ales, am renunțat… am ales, am renunțat…

Și nu. Nu pot să o aleg pe a treia. Pentru că, azi, prea multe aș vrea să îndrept, iar asta nu m-ar implica doar pe mine. Prea multor pași le-aș schimba calea pe care au mers. Niște destine s-ar schimba.

Asa că mi-am spus: „trezește-te!”. Și mi-am adus aminte versul lui Zaharia Stancu, din poezia Cântec șoptit, „ce-ai omorât, omorât rămâne…”

Timpul ucide. Noi ucidem. Visuri, iubiri, bucurii, speranțe, gânduri… gata, că ma ia plânsul. Dar tot mi-e dor de mine, cea de peste timp „înapoi”.

Pe Liana o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!  Trimite-ne textul pe office@catchy.roCitiţi şi

De optzeci de ori Joan Baez

Sunt o bancă de amintiri olfactive

Nu poţi primi nimic nou dacă ai deja mâinile pline

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro