Bărbatul și femeia – o apă și un pământ

21 May 2021

Poate te întrebi cine e apa și cine e pământul. Aș zice că femeia e pământul, stabilitatea, gândirea rațională, echilibrul într-o relație. E cea care analizează și planifică în amănunt, cea care vede detaliile și imaginea de ansamblu, cea care dă direcția și care așteaptă sprijinul bărbatului pentru manifestare.

Bărbatul este apa care curăță, care revitalizează, care aduce energia necesară pentru a obține roadele la care femeia muncește zi de zi. Astfel, femeia și bărbatul formează un întreg care trece prin viață, care se transformă și se adaptează fiecărui anotimp al relației.

De aceea se pune accentul pe planurile comune de viitor, pe a trage în aceeași direcție sau pe a trage la aceeași căruță, căci iubirea nu este suficientă dacă direcțiile în care privesc cei doi sunt opuse.

Femeia are o nevoie imensă de a fi ascultată, înțeleasă, privită în ochi cu compasiune și acceptare, ținută în brațe cu iubire și totală prezență. Cam asta așteaptă femeia atunci când totul devine copleșitor, când haosul se instalează și criticile curg precum apa dintr-un izvor după o ploaie torențială.

Femeile nu au nevoie de soluții, de ordine, de rezolvare, căci ele știu ce trebuie făcut, dar poate nu au încă energia necesară, curajul sau sprijinul de care au nevoie pentru a realiza ceva sau pentru a depăși o situație dificilă sau o problemă pe calea vieții.

Dragi bărbați, fiți atenți la nevoile femeii de lângă voi, fiți prezenți, lăsați ziarul, telefonul sau știrile de la ora cinci și priviți în jurul vostru, priviți-vă femeia în ochi și veți desluși mesajul pe care aceștia îl poartă.

Femeile tânjesc după discuții profunde, au nevoie de validare și de sentimentul de siguranță pe care bărbatul are puterea de a-l oferi, prin vorbe care alină, prin gesturi mici, prin prezență și deschidere emoțională.

Dar să nu uităm, dragi doamne, că a noastră gură mare poate produce calamități naturale, poate îndepărta bărbatul, îl poate chiar paraliza sau determina să fugă de-a dreptul spre orizonturi ce par, doar par, mai însorite.

Bărbatul dă atât cât poate, iar când nu se simte apreciat, validat, respectat, întoarce capul și caută o insulă pe care să se poată izola, o insulă a tăcerii adânci, a izbucnirii de furie uneori, a gesturilor care nu-i fac cinste, dar care îi pun un pansament temporar pe credința limitativă ,,Nu sunt bun de nimic’’.

Să vezi frumusețea din cel de lângă tine atunci când comportamentul său nu este cel pe care îl aștepți este o abilitate la care femeile și bărbații au de lucrat deopotrivă.

Bărbații și femeile ar trebui să înțeleagă că sunt mult mai mult decât acțiunile pe care le fac în fiecare zi, sunt dincolo de realizări și eșecuri personale, sunt esență divină în manifestare.

Bărbatul și femeia sunt o apă și un pământ, indispensabili și cu o imensă putere creatoare!

Guest post by Florina Popa Dumșe

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro