Boala care nu ucide, dar nici nu te lasă să trăiești

27 January 2020

Una din zece femei suferă de endometrioză, a doua cea mai răspândită afecțiune ginecologică. Două din trei femei cu această boală sunt diagnosticate târziu și tratate pentru alte afecțiuni. Afecțiunea produce modificări anatomice importante care afectează fertilitatea. Una din trei femei infertile poate fi diagnosticată cu endometrioză.

Celebrități cu endometrioză

Whoopi Goldberg, Dolly Parton, Tracey Emin, Hillary Clinton, Susan Sarandon, Marilyn Monroe, Cyndi Lauper, Mary Joe Fernandez, Regina Victoria a Marii Britanii, Pamela Anderson, Sharon Stone, Celine Dion, Nicole Kidman. 

 

Pentru că boala afectează mai multe organe, nu există un algoritm de diagnostic general-valabil. În general, pacientele merg la ginecolog prezentând dureri profunde sau disconfort în timpul activității sexuale, dureri menstruale accentuate, stări de oboseală inexplicabile sau din cauza infertilității. Alte simptome determină pacientele să viziteze medici de la alte specialități, precum urologia sau gastroenterologia. Prin urmare, stabilirea unui diagnostic necesită o colaborare strânsă între medici cu specializări diferite. În aceste condiții, existența unui centru multidisciplinar unde să se facă diagnosticarea corectă și acordarea tratamentului adecvat înaintea instalării unor complicații severe era absolut necesar. Și acest lucru s-a întâmplat!

Medicover România a lansat un centru multidisciplinar dedicat diagnosticării și tratării endometriozei.

Centrul funcționează în spitalul din București și este deservit de o echipă de specialiști în domeniile obstetrică și ginecologie, chirurgie laparoscopică, imagistică, anatomie patologică, gastroenterologie și urologie.

Centrul de Endometrioză Medicover este parte integrantă a Spitalului Medicover, facilitate care dispune de tehnică de ultimă generație și echipamente de imagistică și endoscopie performante. De la începutul anului în acest spital au fost realizate cu succes mai multe intervenții la paciente cu endometrioză profundă digestivă și vezicală.

Citiţi şi Femei cu endometrioză – când o simplă afecţiune uneşte oameni şi schimbă mentalităţi

Sănătatea ta e importantă, pentru tine și pentru cei care te iubesc. Le ești datoare cu grija față de tine, așa că și dacă endometrioza nu este problema ta, ascultă-ți corpul. Orice mică durere este un semnal pe care ți-l dă. Nu spune nimeni să devii ipohondră, dar nu uita că există boli tăcute, fără simptome, dar foarte perfide. Fă-ți regulat analizele. 🙂Citiţi şi

Cangrena în plic

Marta Trancu-Rainer – prima femeie chirurg din România și doctorița reginelor României

Noi, cei care am respectat regulile, vom muri mai repede!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Simina / 29 January 2020 0:42

  Durerile de fapt sunt insuportabile, sunt asemănătoare și au de multe ori aceeași intensitate ca și cele de naștere. Tesutu endometrial parazitare poate ajunge pe intestine, provocând probleme de digestie, pe rinichi provocând frecvente infecții urinare, pe ficat și pancreas, provocând probleme de funcționare. Unul din celelalte simptome poate fi balonarea excesiva, brusca și imposibil de controlat. Durerile pot apărea oricând, nu doar în timpul menstruației. Este o boală extrem de complexă, care te poate destabiliza emoțional și psihic. Nu doresc nimănui așa ceva. Euo am de peste 20 de ani și a durat 10 sa fiu diagnosticată. Zile fără durere tuturor.

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro