Când picioarele sunt atât de frumoase…

17 November 2013

Christopher Guy este unul dintre cei mai iubiţi designeri de mobilier de lux ai contemporaneităţii. Britanicul şi-a luat, la propriu, lumea-n cap şi a plecat în insula Java, unde şi-a construit o fabrică, inspirându-se cu poftă din arta locală. Tradiţiile artizanale din insulă fiind păstrate foarte bine, Christopher i-a angajat pe cei mai pricepuţi manufacturieri. Apreciat, iar asta este demonstrat prin prestigioasele premii de design pe care le-a primit, de adevăraţii cunoscători şi de pasionaţii de mobilier de lux, artistul este celebru pentru forma picioarelor obiectelor pe care le creează, şi anume Chris-X, adică încrucişate. Toată mobila este lucrată manual, Christopher folosind cele mai preţioase esenţe de lemn, dar şi cele mai delicate texturi pentru tapiţerii. În ce priveşte inovaţiile sale în privinţa formelor, dar şi alegerile sale în materie de culoare, vă voi spune că artistul adoră Barocul, Renaşterea şi Art Déco-ul. Uimind lumea prin piesele sale opulente şi spectaculoase, nu e de mirare că designerul a fost invitat să decoreze hoteluri celebre şi a realizat decorurile pentru filme la fel de cunoscute.

Christopher GuyCitiţi şi

Cum ne alegem biroul pentru acasă

Salutări din Sicilia Orientală

La operă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. mamicamea.ro / 18 November 2013 13:39

    titlul articolului m-a indus in eroare, ma gandeam ca e ceva despre cum sa facem picioarele frumoase, nu m-as fi gandit nici o clipa ca e vorba de picioare de ….. mobilier. si ai dreptate sunt frumoase, despre unele se poate spune ca sunt frigide (alea incrucisate)

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro