Ce am eu și nu ai tu

11 October 2021

Aceasta nu este o scrisoare clasică, în care soția înșelată se întreabă în disperare, cu ochii plânși ”ce are ea și nu am eu?”. Aceasta este o scrisoare scrisă de o soție înșelată, conștientă de toate calitățile și defectele ei, pentru o fată naivă, ajunsă amanta soțului său. Aceasta este o scrisoare ”ce am eu și nu ai tu” cu scopul de a o face să înteleagă de ce, în final, el nu a ales să rămână cu ea.

”Draga mea,

Îți spun dragă pentru că mă faci să zâmbesc când te privesc. Ești la fel de tânară cum eram și eu când l-am cunoscut pe cel pe care tu îl numești ”viața ta, sufletul tău, inima ta”, uneori chiar „sufletul tău pereche”. Apropo, știi ce e înseamnă suflete pereche? E ceva ce unii oameni nu au norocul să întâlnească niciodată în viață; e atunci când el gândește cu mintea ta și tu simți cu inima lui. A fost așa în povestea voastră? Sigur o sa zici că da! Dacă ar fost așa, la ora asta târzie în noapte, el nu era lângă mine, cerându-și iertare pentru cea mai mare greșeală din viața lui: tu!

Am înțeles că ai multe întrebări legate de mine. Nu poți să întelegi de ce, dintre noi două, el a ales să rămână lângă mine. Tu ești mai tânără, mai frumoasă și îl iubești mai mult. Dar de unde știi cât îl iubesc eu? Cum se măsoară iubirea?

Crezi că tinerețe înseamnă frumusețe. Nu! Diferența de 11 ani dintre noi două îmi aduce mie un plus, dar asta o să înțelegi doar când o să treci de 30, când o să vezi că maturitatea îți aduce calități care umbresc frumusețea fizică. Fii sinceră! Diferența dintre noi e de doar 5 kg, asta zice ceva despre mine, nu? Ceea ce tu ai cadou de la natură, eu am prin munca mea. Nu e ușor să te antrenezi de trei ori pe săptămână, trebuie ambiție, determinare și orientare către rezultat, iar el știe asta.

Amândouă avem ochii albaștri. Crezi că nu e nici o diferență. Dar ochii mei au văzut ce ai tăi nu au văzut niciodată. Ochii mei l-au văzut vulnerabil în fața greutăților vieții. Da! Este! Doar pentru că este cu 13 ani mai mare decât tine, nu înseamnă că nu are frici și slăbiciuni. S-a lăsat privit de ochii mei în toate momentele grele, pentru că, vezi tu, asta însemnă de fapt viața în doi, nu doar nopți ”furtunoase” cum crezi tu.

Ochii mei au stat deschiși pentru el nopți întregi, când era plecat în misiuni și viața îi era în pericol. Ochii mei au vărsat, alaturi de ai lui, lacrimi de supărare și dor când a pierdut oameni dragi. Ochii mei au vărsat, alături de ai lui, lacrimi de fericire când s-a născut fiul nostru. Ochii mei sunt oglinda sufletului meu și cred că până acum ți-am demonstrat de atâtea ori că sunt un om bun. Mai ales în ziua în care am băut o cafea cu tine, doar pentru că erai distrusă că te-a părăsit și nu aveai pe nimeni să îți fie alături.

Crezi că mâinile tale sunt mai fine. Sunt. Doar că mâinile astea două ale mele i-au spalat și călcat tone de haine în cei 11 ani de când suntem împreună; au facut meniuri întregi și i-au ținut casa lună. Mâinile mele l-au îmbratișat și l-au ajutat să se ridice de fiecare dată când a fost la pământ. Mâinile mele au mângâiat și i-au purtat fiul în brațe ani de zile.

Crezi că ai buzele mai senzuale. Poate. Dar gura mea i-a spus cele mai frumoase cuvinte. Știi care sunt alea? E jurământul din Biserică, în fața lui Dumnezeu. Nu ”te iubesc”-ul ăla pe care îl tot arunci tu, ori de câte ori vrei sa îl faci să se întoarcă la tine. Gura mea a încurajat, gura mea a lăudat, gura mea a adus liniștea în sufletul lui de câte ori a avut nevoie.

Crezi că urechile tale sunt mai frumos așezate pe cap decât ale mele. Nu sunt. Urechile mele au auzit toate înjurăturile lui când era nervos. Urechile mele i-au ascultat toate problemele, toate frământările, cele mai nebune și întunecate gânduri.

Crezi că sânii tăi sunt mai fermi. Greșești. Sânii mei l-au alăptat pe fiul nostru un an de zile și tot arată mai bine decât ai tăi.

Nu te mai frământa, nu te mai chinui să găsești răspunsul la întrebarea de ce m-a ales pe mine. Știu că simți pentru el ce nu ai simțit pentru nimeni. Știu că te-a făcut să te simți într-un fel în care nu te-a făcut nimeni să te simți până acum. Pot să înțeleg asta. Dar asta nu e pentru că el e sufletul tău pereche. E pentru simplu motiv că este un bărbat mai matur decât puștii cu care ai avut tu relații până acum. Simpla lui prezență te face să te simți altfel.

Și încetează să îmi mai ceri iertarea. O să înțelegi ce simt pentru tine peste câțiva ani, când vei fi în locul meu, când soțul tău te va înșela cu o puștoaică ce te va acuza că tu ești vinovată de toată nefericirea ei. Înca mai crezi asta? Înca mai crezi că eu sunt vinovată de toata nefericirea ta?

Să nu uiți că bărbatul pe care tu îl iubești și îl consideri lumina ochilor tăi îmi datorează toate realizările din viața lui. Datorită mie e omul pe care tu îl apreciezi pe plan profesional, material și afectiv. Am crescut împreună și în mare parte eu l-am modelat. E toată munca mea. Eu sunt femeia puternică din spatele lui.

În final, aș vrea să știi că l-am trimis la tine. L-am rugat să își dea el, lui, șansa să fie fericit alături de tine. Dacă a simțit alături de tine sentimente pe care eu nu am reușit să le trezesc, dacă l-ai făcut tu într-un an și jumătate mai fericit decât l-am făcut eu în 11, e clar că locul lui e lângă tine.

Te-a căutat?

Cu cele mai sincere ganduri,

Soția lui”

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Poveste TV pe nv

Vălul pictat

Eu te iubesc mai mult decât orice pe lume, până-ntr-o zi, iubitule…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alina / 30 December 2021 21:28

  Doamne, ce soarta au femeile, ce batalii duc….pana acum nu am vazut nici un site in care barbatii sa se lupte pentru femei….nu am vazut sa-si spuna ce are celalalt mai bun ca mine, ei stau si se bucura de luptele noastre…..imi este mila de ambele….dragi femei fiti puternice, iubiti-va pe voi nu pe ei, de ce aveti nevoia de validarea unui barbat in viata voastra care nu se poate decide cu care sa ramana…..?viata este asa scurta…..pacat ca trebuie sa va plangeti de barbati si nu de sanatate….

  Reply
 2. Danyaelle / 30 December 2021 19:13

  Pe bune?! Inteleg drama umana din ambele unghiuri, ale sotiei mature si tinerei amante. Intotdeauna am fost de parere ca tertul/terta nu are nicio vina intr-o casnicie, apare pe un teren fisurat, iar cei doi protagonisti, sotul si sotia, sunt vinovati deopotriva, fie prin actiune, fie prin inactiune, cu stiinta sau fara stiinta.
  Dar genul asta de scrisoare nu face decit sa arate slabiciunea/neincrederea in sine a celei ce a scris. Nu cauti comparatie si validare in afara si mai ales din partea unei persoane pe care tot tu o categorisesti ca dind cu minus in comparatie cu tine.

  Reply
 3. Carmen / 14 October 2021 20:47

  Hi, hi! Esti comica! 🙂 Dar sunt convinsa ca stii…Tragi-comica! Tu esti confortul, ea aventura, prada! Nu aveti niciuna, nimic mai mult! Bla, Bla! Sunteti in aceeasi situatie!

  Reply
 4. Onuta / 12 October 2021 15:31

  De fapt, e ff. amuzant, ca de penibil s-a trecut de mult… isi compara sanii, mai urmeaza coapsele si cine stie ce alte vulgaritati… Penibil a fost cand ea, inselata, s-a agatat de casnicie (un cumul de obisnuinte si confort, nimic altceva), l-a crezut si a continuat “sa lupte”:)))) Si sa fim seriosi, el chiar daca isi regreta aventura nu inseamna ca isi iubeste sotia, ca-i place dadaceala ei si faptul ca avut umarul ei sa planga, asa cum nu e mandru ca ea l-a impins mereu sa-i asigure confort, ca sa fie si ea duoamna si sa realizeze niste rahaturi in viata. Cica femeia puternica din viata lui :))))) Din punctul meu de vedere, asta e inca o casnicie penibila prin ea insasi, iar amanta n-a facut decat sa scoata in evidenta mizeria.

  Like 13
  Reply
 5. ioana / 12 October 2021 0:37

  Dezgustator cum isi compara sanii cu cei ai amantei…

  Reply
 6. Cris / 11 October 2021 23:06

  Nu cu Fata trebuie SA te razboiesti. Cu sotul.

  Like 15
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro