Ce mesaje cred bărbații că dau femeile prin lungimea și culoarea părului

27 September 2019

O teorie neverificată, îmi place să cred, spune că părul unei femei (lungime, culoare) este un indiciu despre disponibilitatea ei sexuală faţă de bărbaţi, mai precis pentru reproducere.

Conform cu această teorie extravagantă, o femeie mai în vârstă (ajunsă la menopauză) îşi poartă părul scurt pentru a indica exact opusul – că nu sunt disponibile sexual pentru bărbaţi. Pe bune?

Noi știam că, în majoritatea cazurilor, femeile peste 60 de ani se tund scurt, foarte scurt uneori, pentru că părul lor este prea subţire sau fragil ca să crească lung sau este prea rar ca să mai arate bine. Are sens, nu? Și mai e un motiv, mai pământean, care le poate determina pe femei, indiferent de vârstă, să-și taie părul. Să ai grijă de un păr lung este destul de costisitor, şi ca bani, şi ca timp. Toate şampoanele, balsamurile, gelurile, tratamentele costă. Şi cu cât mai lung e părul, cu atât creşte şi consumul de timp ca să-l speli, usuci, să-l îndrepți  ori să-l ondulezi. Decât lung și neîngrijit cum se cade, mai bine scurt și fără probleme.

O femeie peste 60 tunsă scurt… 🙂

Aceeași teorie extraordinară spune că o femeie care se vopseşte pentru a-şi ascunde firele albe încearcă să-şi ascundă vârsta şi să pară mai tânără. Dăăă, bineînțeles, nu era nevoie să dați banii pe vreun studiu pentru a afla asta. Dar, nu uitați, vine și vremea curajului, când vulpile argintii renunță la această servitute și defilează natural frumoase. 🙂

Altă, scuzați, prostie ar fi că femeile care se fac blonde vor să arate mai tinere și să devină mai vizibile, în goana după atenția bărbaților. Ori că atunci când nu se simte atractivă o femeie își va ascunde într-un fel părul de privirile celorlalți. Eu cred că dacă nimerește repede un duș sau un salon, îi revine instant încrederea odată cu spălarea părului. Verificată!

Să-i lăsăm, zic, pe băieții aceștia pricepuți în semnalele pe care cred ei că le dăm să-și găsească partenere după structura firului de păr pe care, ca niște adevărați detectivi, îl vor smulge creând o diversiune. Ca să nu ia o palmă, mă gândesc. 🙂Citiţi şi

D’ale pandemiei

Cum să profitați la maximum de peria dvs. cu aer cald

5 aspecte de care să ții cont în alegerea unui balsam de păr

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro