Cea mai fericită zi din viața mea

19 November 2021

Deunăzi am primit un mesaj pe whatsapp de la o bună și veche prietenă, care îmi cerea ajutorul. În calitate de prietenă, dar mai ales de… scriitoare. Încă nu m-am obișnuit cu acest apelativ, așa că zâmbesc puțin distrată. Mă întreb cu ce anume aș putea să-i sar în ajutor, că doar știu sigur că amicii ei qatarezi, de acolo de unde-și duce ea viața de ani buni, n-au auzit de mine… încă. 🙂

M-a  lămurit, pe scurt, că are nevoie de câteva idei pentru un interviu, întrucât vrea să-și schimbe serviciul. Pandemia a afectat, iată, chiar și cele mai bogate țări, așa că mulți oameni sunt în căutare de noi orizonturi.

Îmi zice ea că a trecut de prima etapă a interviului pentru poziția de director de marketing, iar acum i s-a cerut să trimită un text cu tema “Cea mai fericită zi din viața mea”. Așa s-au gândit potențialii angajatori să-i departajeze pe cei aproape… 1500 de aplicanți.

Cea mai fericită zi… Zâmbesc din nou. Cu nasul cufundat în hârtii și rapoarte și cu o durere de cap post Covid, ce se încăpățânează să nu-mi mai treacă, cu siguranță, pentru mine, nu e cea de azi. Promit însă că o să mă gândesc și o s-o ajut cu câteva idei. Și m-am gândit.

Chiar, voi v-ați gândit vreodată care a fost cea mai fericită zi din viața voastră?

*

Cea mai fericită zi din viața mea a fost când am primit cadou de la mama o bicicletă, la împlinirea vârstei de șase ani.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost când tata m-a învățat să înot, în valurile mării, sub privirile încurajatoare ale surorilor mele.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost când am cântat prima oară la pian pe scena Casei tineretului din orașul meu, iar părinții m-au privit cu mândrie. Se întâmpla prin clasa I.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost când, prin ultimul an de liceu, băiatul de care eram îndrăgostită mi-a spus că mă iubește.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost  când mi s-a născut primul nepot. Apoi, al doilea.

Cea mai fericită zi a fost când am îmbrăcat roba, la  absolvirea facultății. Când toate visurile mele erau la început de drum și, alături de colegii mei, într-o explozie de bucurie, mi-am aruncat toca în sus, ca și cum aș fi aruncat  toate grijile ce aveau să vină odată cu anii.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost ziua în care am ajuns la Roma. Ziua după care m-au durut picioarele o săptămână. Cea în care am cutreierat și admirat cu nesaț locurile minunate ale orașului etern, pe care le voiam dezvăluite într-o singură zi, în prima, deși știam că voi locui acolo, pentru studii, un an întreg.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost, cu siguranță, atunci când doctorul mi-a zis că mama o să trăiască. Iar îmbrățișarea ei a fost cel mai frumos cadou. Mult mai frumos decât bicicleta primită de la ea în ziua în care am împlinit șase ani, atunci când avusesem cea mai fericită zi din viață.

Cea mai fericită zi din viața mea a fost când prima mea carte a văzut lumina tiparului, îndeplinindu-mi, astfel, un vis din copilărie.

Cea mai fericită zi din viața mea… poate că încă n-a sosit. 🙂

Ramona este autoarea cărții Nu mai caut succesul

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Cea mai fericită zi

Și dacă Charlotte Rampling nu e cine credem noi că e?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro