Pentru toți cei care vor să se angajeze: mizați pe sinceritate și simțul umorului!

17 January 2013

Autorul scrisorii de intenţie „ieşite din comun” este un tânăr care şi-a dorit să se înscrie la un internship într-o bancă de investiţii de pe Wall Street. Aparent, l-a lăsat mască pe angajatul de la resurse umane, care a trimis-o mai departe, până ce a ajuns să fie citită de mii de oameni pe internet.

Iată cum sună scrisoarea:

„Stimate domnule…,

Numele meu este … şi sunt licenţiat al unei facultăţi cu profil economic. V-am întâlnit acum două veri la restaurantul Smith &Wollensky din New York, pe când făceam un tur al Coastei de Est împreună cu unchiul meu. Doream să vă mulţumesc că v-aţi făcut timp să vorbiţi cu mine în seara aceea.

Vă scriu pentru pentru că sunt interesat de un internship la dumneavoastră pe perioada verii. Ştiu că este destul de neobişnuit pentru un licenţiat al unei universităţi de nivel mediu, cum este cazul meu, să spere că îl veți accepta pe un astfel de post, dar sper din tot sufletul că aţi putea face o excepţie. Îmi doresc foarte mult să lucrez într-o bancă de investiţii şi mi-ar plăcea să pot face asta sub tutela dumneavoastră. Nu am nicio problemă în a duce cafele, lustrui pantofi, ridica hainele de la spălătorie sau schimba cartus imprimanta canon şi aş lucra şi pentru un salariu extrem de mic. Cu toată sinceritatea, tot ce îmi doresc este să pot sta printre profesionişti din domeniu, de la care să învăţ cât de mult se poate.

Nu vreau să vă irosesc timpul enumerând diplomele pe care le-am obţinut sau exagerând sarcinile pe care le-am avut la slujbele anterioare şi nici nu vreau să vă înşir vorbe goale despre cât de bine mă recomandă pregătirea anterioară şi calităţile mele deosebite pentru un loc de muncă într-o bancă de investiţii. Adevărul este că nu am calităţi extraordinare sau vreo sclipire de geniu, dar pot să vă asigur că am avut o medie foarte bună în facultate şi că îmi doresc să lucrez conştiincios pentru dumneavoastră. Dacă are vreo importanţă reală, menţionez că am făcut un internship la Merrill Lynch, în departamentul de consultanţă pentru investiţii, şi că am absolvit un curs de management financiar şi investiţii.

În momentul de faţă, aştept rezultatele de la admiterea pentru un Masterat în Contabilitate, care ar urma să înceapă toamna aceasta. De asemenea, îmi doresc să mă înscriu la Facultatea de Drept după absolvirea masteratului, aşa cum v-am spus şi la New York. Îmi cer scuze pentru sinceritatea de care am dat dovadă în această scrisoare, dar sper că o veţi lua în considerare şi că mă veţi primi sub aripa dumneavoastră vara aceasta. V-am ataşat CV-ul meu. Mă puteţi suna la … sau îmi puteţi trimite un e-mail pe adresa … oricând doriţi. Vă mulţumesc pentru timpul acordat.

Cu stimă,

…”

Băiatul nu numai că a fost chemat pentru mai multe intrebari interviu angajare, dar a primit şi alte câteva zeci de oferte de angajare şi îl aşteaptă probabil o carieră strălucită în domeniul bancar sau, cine ştie, în politică. Aşa-i de rară sinceritatea că o primim cu aplauze?Citiţi şi

Ea a plecat. El n-a oprit-o

Mami, îți mulțumim că ne-ai luat din Ucraina!

“Pași”, de Em Sava și Radu Prodan (Axel)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro