Ea a plecat. El n-a oprit-o

17 September 2022

Ea – a plecat.

El? Nu, nu a pus piciorul în prag. A preferat să dea cu el în tot ce clădiseră până atunci.

Plecarea nu a fost una cu sunet. Dimpotrivă. Deranjant de silențioasă. Fără beep-uri. Da, la cele de cenzură mă refer. Deși tot lipsă au fost și cele de pe ecranele telefoanelor. Fără apeluri pierdute – doar visuri. Fără mesaje necitite – doar gânduri.

Cât de trist poate fi? Să vorbești de viitor la trecut. Să desparți cuvântul NOI în două silabe – EL și EA. Un El care n-a știut ce e fericirea și o Ea care s-a prefăcut a fi până când… n-a mai rămas nimic.

Isabelle Adjani, ©Jürgen Vollmer, 1981

Un El care era prezent doar în lipsa ei și o Ea care nu ceruse niciodată absolut nimic, iar asta fusese, probabil, mult prea mult pentru el.

Un El și o Ea ce aruncau, fiecare în parte, vina unul asupra celuilalt, fără a încerca, măcar din când în când, să o mai arunce și undeva departe de ei.

Un El și o Ea care au construit, cărămidă cu cărămidă, o relație, pentru ca mai apoi să arunce, cu aceleași cărămizi, unul în celălalt.

Un El și o Ea care nici măcar nu-și mai aduc aminte momentul în care au început să se uite. Și da, se spune că ochii, dacă nu se văd, se uită. Dar eu cred că mult mai tristă e situația în care ochii se uită, dar nu mai văd ceea ce obișnuiau să vadă cândva.

Ce cuvinte viitoare ar mai putea umple acum golul tăcerilor de altădată…? Și dacă ar avea acum prilejul de a sta împreună la masa sincerității, servind adevărul – la final, oare cine ar plăti? Dar nu ar face-o, oricum. Pentru că acel ”Promit că voi fi mereu acolo!” (rostit de protagoniști în trecut) chiar a fost respectat. Definind acel ”acolo” prin… ”nu lângă tine”.

Da, e teribil de greu. Dar nu să lași un om să plece. Ci să rămâi tu, în pielea ta, în lipsa lui.

Guest post by Ioana-Bianca Alexandru

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Viața

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro