Compromisul femeilor singure

11 June 2017

Studiile arată că azi nu suntem prea departe în ceea ce priveşte egalitatea dintre sexe. Inclusiv pe motiv de… orgoliu masculin. Cu alte cuvinte, bărbaţii încă preferă femei mai puţin ambiţioase decât ei în plan profesional. Şi, dacă se poate, cu mai puţin succes decât ei. Iar femeile se văd într-o situaţie ingrată, căci perseverenţa în carieră le descalifică pe piaţa mariajelor, astfel că se simt obligate să apeleze la un compromis.

Acest compromis poate fi omniprezent şi nu este cauzat doar de ocuparea de funcţii importante, ci şi de activităţi zilnice, cum ar fi orele suplimentare, liderarea unui proiect sau chiar anumite tipuri de machiaje şi ţinute. Astfel, ce este de succes în viaţa profesională devine o problemă în viaţa personală.

Ilustrativ în acest sens este un studiu realizat printre studenţii unui program de elită de MBA din Statele Unite. Atunci când aceştia au completat un chestionar despre care ştiau că va conta în vederea stabilirii internship-urilor din timpul verii – esenţial pentru primul lor job real. Totuşi, unei părţi dintre studenţi li s-a spus că vor fi comentate în clasă, în timp ce altora, în mod anonim.

cuplu sarut frunte

Astfel, femeile singure, cât şi cele aflate într-o relaţie au răspuns similar la întrebările ale căror răspunsuri nu urmau să fie văzute de colegii de clasă, însă în cazul celor care urmau să fie făcute publice nominal, femeile singure au răspuns într-un mod mai puţin favorabil pentru piaţa muncii – şi-au micşorat pretenţiile salariale, numărul de ore pentru care sunt disponibile să lucreze săptămânal, numărul de zile pe lună pe care ar fi dispuse să-l petreacă călătorind, precum şi ambiţiile în ceea ce priveşte reuşita în leadership. În schimb, femeile aflate într-o relaţie, precum şi bărbaţii, nu şi-au modificat răspunsurile.

Cu alte cuvinte, femeile singure sunt dispuse să se prezinte mai umile în public (acolo unde sunt şi bărbaţi), evitând acţiuni care le-ar putea ajuta viitoarea carieră în detrimentul vieţii personale.

Citiţi articolul complet aici.Citiţi şi

Orice, numai fată bătrână să nu ajungă

De ce să fie căsătoria moartea… pasiunii?

Ṣi-acum, după toate astea, am rămas… amici?


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
5,103 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro