Cum îți faci curaj să-i spui că ești îndrăgostită până peste cap

4 May 2021

Cred că deja simt că pierd o luptă cu mine. N-am prea pierdut când a venit vorba de a înțelege ce se întâmplă cu mine și de unde vin anumite stări. De data aceasta e altfel. Nu mai suport să mă prefac că sunt în regulă, că atunci când îți mai scriu, e doar așa din prietenie…

Pentru că eu sunt doar o prietenă, așa spui, nu?! Nu și pentru mine, și pentru că nu e corect să mint, nici măcar pe mine, trebuie să îți spun că mi-ești în permanență în gând. Ca un film care rulează pe ecranul creierului meu.

Of, mi-e atât de greu să duc asta. Sunt, pur și simplu, îndrăgostită de tine. Ca o femeie normală sau una nebună, nu știu, incapabilă să controleze fix lucrul cel mai puțin posibil de controlat. Eu, care ajut oamenii să controleze emoții și să învețe să le gestioneze.

Ideea e că este de prea mult timp și nu mai fac față. Așa că îți scriu, îți scriu ție, ca să mă văd pe mine. De fapt, nu am curajul nici măcar să îți scriu ție, scriu altor femei care poate simt același lucru. Dar lor le spun să ia curajul de mână și să vorbească. Pentru că așa îl vei câștiga sau te vei câștiga pe tine…

Eu aș prefera prima parte, dar acesta e tiparul meu, mereu uit de mine, că exist și eu într-o ecuație a iubirii. Sunt prea mulți ani în care am încercat să ascund. Și nu mai pot să o fac. Sunt foarte supărată pe mine, pentru că nu fac lucruri greșite sau imorale sau împotriva altor oameni. Îmi vine să strig și îmi înghit cuvintele de fiecare dată.

De ce? Pentru că nu rănesc oameni, cel mai adesea mă rănesc pe mine. Pentru că îmi este frică. De tine, de reacția ta, de modul în care m-ai privi, de faptul că ai putea crede că sunt nebună. Cam sunt, ce e drept, dar doar de o privire sau cuvânt. Să zici, ceva de genul ce are asta, a luat-o razna?! Să nu mai primesc de la tine nici măcar puținul pe care îl primeam. Pentru că, ce crezi, m-am hrănit cu fiecare cuvânt, virgulă sau punct, pe care mi le-ai trimis. Și din seen-urile alea amărâte…

N-am funcții, n-am cel mai sexi corp, nu sunt cea mai dură femeie sau una super frumoasă să te las cu gura căscată. Nope. Sunt doar o femeie cu un creier căreia îi place să scrie, cum bine știi, să vindece oameni și să îi însoțească pe drumul vindecării lor.

Dar cred că voi renunța să mă fac văzută în vreun fel de tine, sunt așa cum sunt, cu fluturi, cu nori, cu agitația mea, cu susținerea mea, cu sufletul pe care mi l-am pus pe tavă. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta, nu?!

Faza e că, dincolo de toate, habar nu am cum s-a întâmplat lucrul ăsta, l-am  întors pe toate părțile, mă simt și vinovată, în același timp, că intervin în viața ta, mai ales că tu nu ai făcut nimic… Ai existat în viața mea, într-un mod în care exiști și în viața ta, cu puține trăiri, cu mult ajutor, cu puțin timp, cu mult sacrificiu de sine. Dar, dacă nu îți spun, înnebunesc, am lăsat toată rațiunea, logica, la o parte, si am ales să știi.

Probabil, voi primi fix ce nu vreau… Un seen sau, cel mult, un “Hei, ce ai?!

Aș prefera, cred, să-mi spui că sunt nebună, ca altele care poate ți-au mai spus, sau că nu e cazul, sau să fii oripilat de chestia asta, tu, cel mai corect și mai rațional om, pe care îl cunosc. Iartă-mă!

Poate așa, în modul acesta, voi reuși să renunț, să scap de povara asta, pentru că nu o mai pot duce!

Nu am cerut nimănui ajutorul, nu când a venit vorba despre mine! M-am luptat singură de fiecare dată… cum aș putea să cer ajutor tocmai acum?!

Pe tocuri înalte, pantofi negri și o rochie neagră cu doi nasturi deschiși, cât să dea un aer de iubire, un mac pe rochie și rujul meu preferat, cel roșu, voi pleca să cucereasc lumea, adică, pe tine, pentru că, în ultimul timp, tu ești lumea mea… Aaa, și un strop de Chanel 5, că doar sunt o doamnă și nu e cazul cumva să uit asta! Pentru că nu am uitat niciodată, doar de mine am uitat destul de des… Și așa voi vedea dacă poți spune cuiva că ești îndrăgostită de el. Cu un strop de parfum Chanel 5 și un strop de curaj!

Guest post by Anonimă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro