Cum te poate ucide un serviciu (scrisoarea unei românce plecate de bine ce-i era în România)

28 March 2018

Aceasta este a doua campanie de lucru într-un depozit de legume din sudul Spaniei. Vestitul Frutas Escobi a pus capăt unei minți si vieți sănătoase.

Nevoia de bani m-a împins să-mi părăsesc țara și să mă alătur miilor de români ajunși aici. La doar 20 de ani am ajuns să lucrez în sectorul de manipulare și ambalare a legumelor, unde tot ceea ce se vede din afară este doar o iluzie, deoarece condițiile sunt total diferite.

Suntem mereu la dispoziția lor, dacă nu au nevoie de noi, lucrăm doar 3 ore pe zi, însă în plină campanie suntem adevărate mașini de ambalat legumele. Cele 14 ore, de luni până sâmbătă, sunt sfinte și nu îți este permis să lipsești dacă vrei să continui să lucrezi. Nu puține au fost dățile când ajungeam acasă noaptea, la 23:00, iar dimineața, la ora 7 făceam prezența la locul de muncă.

fructe legume spania

Eram o fată pozitivă și mereu cu zâmbetul pe buze înainte de a cunoaște acest mod de lucru. Încă din prima campanie au apărut semnele de stres și oboseală (leșinuri, amețeli etc), însă anul acesta mi-am dat seama că nu pot continua așa. Țipetele și amenințările patronului și ale celor din administrație m-au făcut să-mi pierd echilibrul de zi cu zi. În urmă cu o lună am fost de trei ori la urgențe și de două ori la medicul de familie din cauza unui leșin survenit ca urmare a oboselii și presiunilor făcute asupra mea și a colegelor. Am primit concediu medical fiindcă nu-mi mai puteam ține echilibrul în timpul mersului, însă m-am reintegrat la locul de muncă când am fost anunțată că voi fi concediată (întotdeauna suntem concediați dacă ne aflăm în concediu medical).

Nu sunt singura victimă a acestor condiții de muncă, așadar o să dau doar câteva exemple:
-o colegă de 40 de ani a leșinat din cauza oboselii
-o colegă de 20 de ani a leșinat din cauza oboselii
-o colegă de 49 de ani urmează tratament cu calmante din cauza stresului

Iar eu, mie îmi este frică de orice lucru pe care îl fac, îmi este frică și de umbra mea și asta din cauza lor.

Românilor și oameni de pretutindeni, nu vă șubreziți sănătatea pentru câteva mii de lei, nu fiți și nu continuați să fiți sclavii lor! Suntem ființe, nu sclavi!

Semnat Globul magicCitiţi şi

Domnule ministru, vă voi spune pentru ce voi face eu grevă!

Mi-a păsat prea mult de ceea ce simți și îți dorești tu și m-am pierdut pe mine

Soțul meu are o fostă nevastă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro