Dă, Doamne, ciocolată… Și a dat

Catchy

28 October 2015

Începând de azi, până pe 1 noiembrie 2015 Parisul va fi inundat de aroma delicioasă a… ciocolatei. Timp de cinci zile, cea de-a douzeci şi una ediţie a Salon du Chocolat  2015, festival inedit găzduit de La Porte de Versailles, va prezenta lumii cele mai noi trenduri în arta ciocolatei şi în fina patiserie franceză.

Pe vizitatori îi aşteaptă cele mai sofisticate produse, într-un spaţiu expoziţional uriaş: 20.000 metri pătraţi, unde peste 450 de maeştri ciocolatieri şi experţi în cofetărie din Europa, America, Asia şi Africa şi, pentru prima dată, şi din Australia, vor face deliciul celui mai dulce eveniment gastronomic.

Salon-du-chocolat-2015

M-aş teleporta acolo chiar acum, cu opţiunea întoarcerii după ce voi fi gustat din absolut toate preparatele inovatoare, deşi, dată fiind tema acestei ediţii – „Cocoa Expressions and Chocolate Innovations” , este posibil să nu mă îndur să le stric armonia designului. „Creativitatea, avangardismul şi capacitatea de inovaţie” sunt în aceste zile cuvintele de ordine ale tuturor expozanţilor printre care se regăsesc nume de referinţă din domeniu, precum cele ale artizanilor francezi Arnaud LarherFrançois PralusJean-Paul HévinJean-Charles RochouxHenri Le Roux, Sadaharu Aoki. Cu toţii îşi vor surprinde vizitatorii cu preparate noi, create special pentru acest festival.

salon-du-chocolat-paris

Doamne, dă ciocolată… Dacă are cineva dintre voi drum zilele astea pe la Paris, să nu mă uite şi pe mine, nu sunt lacomă, nu aş vrea decât un kilogram, hai, două maxim de mostre, căci vor fi la discreţie… Iar dacă tot ajunge careva acolo, să-şi acorde un dulce răgaz şi să nu uite de workshopurile, prezentările interactive, seminariile, sesiunile de autografe şi de demonstraţiile devenite deja tradiţionale în cadrul festivalului, dar mai ales de sectaculoasele prezentări de modă care vor avea loc în fiecare după-amiază.

Şi dacă e să fie ciocolată, atunci să fie până la capăt: pe lângă Salon, vor avea loc şi  „World Chocolate Masters Final”, „International Cocoa Awards” și „The Awards du Chocolat” organizate de către Club des Croqueurs de Chocolat în parteneriat cu Salon du Chocolat.

Următoarele saloane dedicate ciocolatei vor avea loc în 2015/2016 în Monaco, Londra, Lyon, Beirut, Japonia (Tokyo, Sendai, Sapporo, Kyoto, Fukuoka, Nagoya, Osaka), Bruxelles, Marseille, Milano şi Moscova (la New York şi Lima s-au desfăşurat în prima partea a anului).

Un eveniment spectaculos în faţa căruia nu poţi rămâne indiferent, chiar dacă ciocolata nu se numără printre preferinţele tale (sigur există cineva în situaţia asta?, greu de crezut…). 



Citiţi şi

„Le Nuage Parfumé” de Cartier – 20-23 octombrie, Palatul Tokio, Paris

Jurnal de Paris

Marea care a trecut

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
510 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro