Dacă am avea de ales, tot cu el am petrece cel mai mult din ziua perfectă

23 October 2012

Dacă aţi putea să vă petreceţi după voie cele 24 de ore fără să fiţi în vacanţă, dar la finalul lor să vă simţiţi extraordinar, cum aţi împărţi ziua între tot ce faceţi acum, astfel încât să fie taman aşa cum trebuie? Pe această temă a fost realizat un studiu în care ziua a fost împărţită în 16 activităţi de bază şi în urma căruia a rezultat că, dintre acestea, femeile ar acorda cel mai mult timp partenerului, mai bine zis 106 minute.

Cele 900 de femei cu vârsta medie de 38 de ani au fost întrebate ce fac în fiecare zi şi cu câtă plăcere, astfel încât cercetătorii de la Universitatea din Bremen să întocmească planul unei zile ideale. Excluzând somnul de 8 ore, căruia îi acordăm, vrând-nevrând, cel mai mult timp, intimitatea cu partenerul de viaţă este pe primul loc în topul surselor de plăcere. Pe locul al doilea, la o distanţă destul de mică, se situează amicul nostru, internetul, căruia i-am oferi 98 de minute din ziua perfectă. Pe locul al treilea stă socializarea (faţă în faţă), cu 82 de minute, urmată de 78 de minute de relaxare, 75 de minute de mâncat (în tihnă), 68 – de sport, 57 – de vorbit la telefon, 56 – de cumpărături, 50 – de gătit, 36 – de muncă (aşa, cu indulgenţă :)) şi 33 – pe drum. Restul de 4 ore sunt împărţite între alte trebuşoare de pe lista de 16, cât a rezultat dintr-un alt studiu că facem într-o zi, indiferent de gen.

Şi totuşi, aşa ar sta lucrurile dacă femeile ar trebui să aleagă dintr-o listă. Dacă ziua însă le-ar sta în totalitate la dispoziţie, atunci situaţia ar arăta puţintel altfel: 619 minute petrecute cu partenerul, 103 socializând şi 74 de relaxare, fără muncă şi fără deplasări. Concluzia cercetătorilor? Bunăstarea înseamnă mai mult timp petrecut cu cei dragi şi mai puţin cu şeful şi colegii de serviciu. Duh!

Oare ce-ar fi ieșit 1.dacă studiul nu era făcut pe nemțoaice, ci pe românce ori 2. dacă subiecții ar fi fost bărbații de oriunde din lumea asta?Citiţi şi

Ce m-am săturat de clișeul ăsta!

Greu cu intimitatea…

Dacă nu e dragoste, atunci ce e?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,385 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro