Dacă Miriam scapă, toate putem fi mai liniștite

15 September 2015

Miriam Eugenia Soare s-a născut acum 52 de ani. A fost tot timpul un om vesel, energic, spumos, până acum câteva luni, când a fost diagnosticată cu cea mai agresivă şi invazivă formă de cancer mamar. Ca şi când nu era suficient, i s-a descoperit şi o afecţiune hepatică destul de gravă, care o împiedică să primească medicaţia uzuală în astfel de cazuri. Casa de asigurări de sănătate decontează anumite proceduri, însă doar în anumite spitale, unde programarea la operaţie s-ar fi făcut când ar fi fost deja prea târziu, iar şedintele de chimioterapie care se impun în urma operaţiei se pot face doar în mediul privat, iar decontarea este limitată şi insuficientă. Deşi vestea acestei boli groaznice a fost ca un trăsnet care i-a paralizat existenţa, Miriam a reuşit să se mobilizeze, şi-a adunat toate resursele şi, fără să atragă atenţia nimănui, s-a internat singură în clinică, iar pe data de 8 septembrie a fost supusă unei duble mastectomii (i s-au extirpat ambii sâni).

miriam

Pentru acest tip de cancer nu există o terapie ţintită şi eficientă, ceea ce înseamnă că, în asociere cu afecţiunea hepatică severă, care complică tratamentul prin chimioterapie (şi îi ridică costurile), reduce cu mult şansele de vindecare. În acest moment, în România există o singură clinică utilată corespunzător, care importă substanţele necesare acestui tip de tratament, iar costurile sunt pe măsura performanţelor. Independent de trauma prin care trece, Miriam încă trăieşte cu teama următoarei intervenţii, programată peste 6 luni. Nu îşi lasă timp să se plângă şi îşi găseşte puterea de a se încuraja singură: “Mă aşteaptă un an de iad, la sfârşitul căruia sper să mi se spună că sunt vindecată, chiar dacă parţial mutilată. Ştiu că fac parte dintr-un procent de doar 3-7% diagnosticaţi cu asemenea celulă canceroasă agresivă şi combinată cu probleme hepatice severe, dar nu am curajul să nu-mi încerc şansa aceea mică pe care o am”.

Citește și Dacă voi supraviețui

Stă şi în puterea noastră să o susţinem pe Miriam, să o ajutăm să iasă din coşmarul în care s-a trezit, să îi facilităm accesul la terapia costisitoare de care are nevoie şi să o ajutăm să îşi recâştige încrederea în sine. Vă aştept să vă înscrieţi şi să participaţi la licitaţia online ce urmează să fie organizată zilele următoare, cu ajutorul prietenilor! Şi pentru că orice ajutor contează în lupta contra cronometru, găsiţi mai jos conturile deschise pentru Miriam:

Nume: Carmen Simu (sora lui Miriam)

Cont lei: RO79RNCB0318082403530001

Bancă: BCR

Nu e nevoie de mult, dacă suntem mulţi.

banner

Faceți, vă rog, ce scrie pe acest banner. Unite, salvăm! Unite, vom fi mai liniștite! Că, dacă i se va întâmpla așa ceva uneia dintre noi, mai avem o șansă aici, pe pământ! Cu oamenii și Dumnezeu, înainte! Vă mulțumesc.

UPDATE: Miriam s-a stins la sfârșitul lunii ianuarie 2019. A luptat, pe cont propriu, prin forța ei de a influența oameni, trei ani și ceva. A plecat amărâtă că n-a încercat tot ce se putea. Într-o țară în care depinzi de mărinimia oamenilor, de cât ești de cunoscut, de influent. Ce-am învățat toți cei care am cunoscut-o, ajutat-o cât a putut fiecare? Care a fost lecția lui Miriam și oare am învățat-o? Citiţi şi

Oare atât merit? Câteva cuvinte îngrămădite pe o foaie A4, ruptă neglijent de la jumătate?

Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer

Începutul unui coșmar

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Mircea / 17 September 2015 1:16

    Paypal, Mihaela. Paypal, pentru noi astia din strainatate.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro