Deci atenție! Eu știu că fiecare dintre voi se pricepe destul de bine să-și urască corpul

După ce că oricum venea vara și oricum aveau să înceapă interminabilele și răsuflatele discuții, sfaturi și glumițe despre descoperirea sau dezbrăcarea, spuneți-i cum vreți, a templului pământesc în care sălășluiește sufletul nostru nemuritor, mai trebuia să intervină și-o carantină care, cel puțin unora dintre noi, să ne facă viața mai grea și celulita mai vizibilă ca oricând.

După ce că, tot pentru unele dintre noi – nici nu-mi trece in cap să generalizez, Doamne ferește! – era greu, acum e și mai greu. Și dacă n-ar fi fost greu oricum, dacă n-ar fi fost din ce în ce mai greu oricum cu atâtea cărți de specialitate, cu atâția specialiști, cu atâta revoluție în lumea sufletului, cu atâtea strategii de marketing de educare și de engagement, oh, și așa era greu, acum, fetelor, ne va fi și mai greu, de fapt nici când parcă nu ne-a fost mai greu ca acum să ne urâm corpurile.

Dar! Daaar, stați, nimic nu e pierdut, adică… adică nu totul e pierdut, da, voiam să spun că nu totul e pierdut! Vom găsi în noi resurse prin care să ne creăm și menține ura pentru propriul corp până în ziua în care-l vom conduce la groapă. Este timp, dar totuși să nu-l pierdem.

Doamne, parcă vă și aud, dragile de voi, cât vă puteți subestima dușmanul! Uitarea, spiritualitatea, o prietenă acolo lângă voi, o nu știu ce carte vă poate slăbi destul de mult ura. Deci atenție! Eu știu că fiecare dintre voi se pricepe destul de bine să-și urască corpul, știu că fiecare are propriile skill-uri, da, însă într-o clipă de neatenție un gând despre acceptare sau mai știu eu ce porcărie vă poate intra în minte spulberându-vă astfel o viață întreagă clădită pe ură. Și chiar ar fi păcat, dacă mă gândesc bine… pentru unele dintre voi chiar ar fi, pentru că e posibil să fie unica realizare a vieții voastre.

Maria Callas și Marilyn Monroe

Astfel, m-am gândit la câteva sfaturi pe care să le scriu aici ca să treceți cu bine și de primăvara și vara asta și ca să, de ce nu, anul ăsta să treceți la un nou nivel de ură! Merită să încercați și, nu uitați, întotdeauna e loc pentru mai multă ură! De pe ce poziție vorbesc se vor întreba poate unele sceptice? Ha-ha-hi: expert aș spune, măcar la unele dintre ele. So:

  1. Dacă îți pierdeai timpul cu alte porcării, aruncă-le. Orice, aruncă orice nu are măcar o poză cu niște picioare fără pic de celulită, orice am zis. Pentru că anul acesta trebuie să te expui cât mai mult la toți stimulii, mai ales vizuali, care arată ce nu vei fi tu ever. Strânge tot ce găsești, pune-le pe căprării, filmulețe la filmulețe, articole, nu, ce prostie, nu, nu, poze, doar poze, nu trebuie să mai citești nimic, bine, hai, cel mult două-trei cuvinte la o fotografie sunt permise, dar nu mai mult pentru că cine știe ce mesaj subliminal poate să conțină un text, cine știe, Doamne! Bun, deci pe categorii ca să le poți găsi mai ușor atunci când te afli în criză și trebuie neapărat să te uiți la cum ar trebui să arate niște coapse perfecte ca nu cumva să cazi în ispita de a crede că ești absolut normală din punct de vedere anatomic și bla-bla.
  2. Consumă mult, mult și foarte mult din ce ai adunat mai sus. Caută cât mai mult pe Facebook diferite persoane obișnuite sau, de astea, publice, fă-ți cont pe toate rețelele sociale, ok, ok, știu că ai cont pe Facebook, dar nu-i suficient, mai fă-ți vreo două, chiar poți să-ți faci câte două-trei de fiecare. Pe Youtube, pe Google, caută, caută în neștire și uită-te ca bleaga cu mare atenție la cum arată fetele alea. Pune pe pauză, dă zoom la poză, decupează, trimite la alte fete din grupul tău ca să discutați, în fine, știți voi ce să faceți, dar mai des, faceți mai des, frecvența e super importantă pentru învățarea unui comportament, mai ales când vine vorba de ură.
  3. Înfometează-te. Știu, Doamne, știu că e o clasică! Dar încă merge, încă dă rezultate, anorexie și alte boli psihice și organice. Fată, înfometează-te și basta! Vrei să te urăști? Dacă chiar vrei să te urăști astfel încât să simți și tu, să fii și tu capabilă, finally, de o simțire, înfometează-te. Poți începe cu câteva ore apoi treci la zile întregi, ideea e să-ți chinui atât de mult organismul încât nimic să nu mai oprească să iasă afară durerea și ura din tine.
  4. Apoi îmbuibă-te. Cu orice, compulsiv, bulimic, în aceeași măsură în care te-ai înfometat. Bagă în tine prăjituri încărcate cu frișcă pe care să le stingi mai apoi cu cola și înghițituri zdravene de ciocolată caldă.
  5. Urăște-te, pur și simplu fă-o! Ai toate datele, ai tot ce-ți trebuie. Universul a conlucrat cu societatea parcă încă de când te-ai născut ca să ajungi aici, ca să ajungi să te urăști atât de mult și atât de bine. Nu supăra Universul, urăște-te. Mulțumește societății urându-te, schilodindu-te, mutilându-te, pentru că doar așa o vei putea urî și pe ea cu adevărat, doar așa vei putea ajunge să urăști pe orice vei întâlni, urându-te din tot sufletul tău, cu fiecare celulă a corpului tău.

Citiți și Pentru o viaţă total nefericită, exersaţi zilnic

Pe Simona o găsiți și aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Soțul meu are o fostă nevastă

Fantezie de doamnă mult prea cochetă pentru anii ei

O viață

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro