Două femei fac istorie în armata SUA

18 August 2015

Vineri, 21 august, două femei vor scrie istorie în cadrul riguroasei şcoli militare Ranger School. Printre cei 96 de absolvenţi (din 381 de bărbaţi şi 19 femei câți au fost înscriși în cadrul unui program pilot) ai cursurilor intensive de la Fort Benning (Georgia, Statele Unite al Americii) pentru prima dată în istoria acestei instituţii militare americane vor fi şi două femei. Cu toate acestea, viitorul lor este încă incert, pentru că nu pot fi primite în rândul corpului de elită al infanteriei uşoare americane „75th Ranger Regiment”. Dar până la sfârşitul anului, Pentagonul va lua o decizie.

Armys-Ranger-School-opens-doors-to-women-for-first-time

În ceea ce Pentagonul numește „primul curs de lideri în luptă care-i instruieşte pe cadeţi cum să învingă oboseala și foamea, cu accentul pe comanda unor unitaţi mici de soldaţi în operaţiuni armate”, antrenamentele au fost dure şi în condiţii vitrege: străbaterea în fugă a cinci mile (aproximativ opt km) în doar 40 de minute, înot, orientare în teren, un marş de 12 mile (aproximativ 19 km) în trei ore, sărituri cu paraşuta, asalturi aeriene. Și, la sfârşitul celor 62 de zile de curs (din care 27 au fost destinate simulărilor de lupte în teren), doar 94 de bărbaţi (cam un sfert) şi… două femei (cam o zecime) au reuşit să îndeplineacă toate cerinţele.

Pentagonul nu a făcut (încă) publice numele absolvenţilor, că ne-ar fi plăcut să le știm/vedem și noi pe cele două mândre! 🙂Citiţi şi

O femeie singură și frumoasă sperie și mai mult

„Alege-mă!” – Endings, Beginnings

Pentru cele care judecă amantele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. xyz / 19 August 2015 14:22

  Eu inteleg ca suntem pe un site in special pentru femei insa aritmetica ar trebui sa fie una pentru ambele sexe. Deci, pentru barbati este foarte corect scris – 94/381=24,6% adica un sfert insa la doamne (din pacate :D) 2/19 = 10,5% care in mod sigur nu poate sa insemne “cam o cincime” pentru simplu motiv ca o cincime e “cam dublu”. 😉

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro