Drob de miel moldovenesc

30 April 2013

O personalitate aparte are drobul moldovenesc, ca în basmele cu feţi frumoşi cu stea în frunte. Un strop de culoare, o surpriză, un joc al aromelor, de atât e nevoie pentru ca bucatele de Paşte să bucure simţurile şi să aducă oamenii dragi împreună, la masă.

Ingrediente:

  • 800 de grame de carne (file) de miel,
  • 200 de grame de ceafă de porc,
  • 2-3 cepe,
  • 3-4 caţei de usturoi,
  • 2 oua,
  • 1 lingură ulei vegetal,
  • 100 de grame de brânză nesărată,
  • 1 ardei gras (de preferinţă roşu),
  • piper negru,
  • sare,
  • formă dreptunghiulară metalică pentru copt.

Cum se prepară:

Carnea, împreună cu ceapa şi usturoiul, se dau prin maşina de tocat de două ori. Se adaugă sarea, piperul, ouăle şi se amestecă bine. Brânza se taie cuburi, ardeiul se taie fideluţă. Forma pentru cuptor se unge cu ulei. Jumătate de porţie de carne se pune în formă şi se netezeşte. Deasupra se pun brânza şi ardeiul, în straturi. Se acoperă uniform cu carnea tocată. Se dă la cuptor la temperatura de 180°C pentru 30-35 de minute până e gata.

Iar, ca surpriza să fie deplină, bucătarii ne asigură că putem miza pe o porţie de fructe marinate, numai bună de servit alături. Alături de musafiri, cât să avem poftă. 🙂



Citiţi şi

Cum să vă tocați carnea acasă ca un profesionist

Și China părea departe

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro