Ești unica și cea mai fraieră dintre româncele venite aici – stai cu un moș fără bani!

8 March 2023

Am tot citit despre amante. Cum își plâng ele de milă de sărbători, cum se dau ele victime, cum sunt ele îngerul păzitor al bărbaților în suferință sau cum iau peste picior nevestele, că nu știu, frate, să își țină bărbatul acasă.

N-am fost amantă, m-a ferit Dumnezeu! Păi, da, că orice se poate întâmpla, mai ales să te îndrăgostești de unul luat.

Și am tot citit și despre femeile tinere “relaționate” cu bărbați bătrâni. Măi, ce curve! Că doar pentru bani stau, parașutele! Pfiu, când vine vorba să le judecăm pe astea, feri-te-ar Sfântu’, ce-i la gura românului! Știu bine ce zic.

Aveam 34 de ani când l-am cunoscut.  El de-abia împlinise 60. Un italian care, ca mulți alții, nu își arăta deloc vârsta. La prima întâlnire, venise cu un Maserati Quattroporte. Habar n-aveam io ce mașină e aia.

Jarek Puczel-Lovers

O femeie normală, divorțată de patru ani și cu un copil de 10 ani acasă, nu îmi stătea mie mintea să umblu după de-ăștia. Dar na, mă lovise și pe mine norocu’.

Îmi mintea mea de femeie cinstită, mă zvârcoleam că ce-o să zică lumea. Intru în rândul panaramelor care umblă cu moși italieni. Ce rușine îmi era de tata. Vai și vai! Și totuși la întâlnire m-am dus. Și m-am dus și la a doua. Că mirajul banilor e mare!

Cum să nu te încânte când, după ani de frigider gol și haine date de pomană de prieteni, te vezi făcând shopping la Paris, pe Champs Elysée? Nu-i de colea. Și cine se mai gândea la rușine, la lume? Vax! Îmi trăiam viața.

Lucrurile, pe lângă vacanțe și lux, se așezau ușor, ușor, într-o relație dincolo de material. Era prieten, iubit și mai ales tată pentru copilul meu. Și ne trăiam frumos povestea, dincolo de prejudecățile lumii care privea cu ochi răi faptul că eram din generații diferite. De parcă am fi făcut rău cuiva. Ne iubeam, ne respectam și atât.

Dar cum toate poveștile au și partea lor amară, s-a întâmplat și la noi zgâlțâitul din toate balamalele. “Boșorogul” (că așa îi alintă românii pe cei în vârstă) a făcut infarct. Nu pentru că lua Viagra pentru a mă satisface, așa cum au presupus unii imediat, ci pentru că ne-au fost furați 60 de mii de euro. Și de aici, declinul. Bărbatul meu nu mai era același. Afacerea a dat faliment.

Și da, eu care îmi fâlfâiam ținutele pe vapoare de croazieră, acum luam alimente de la Caritas. Vai, ce rușine, ar spune unii! Ete, fâs, zic eu! Se poate întâmpla oricui, doar că aia care judecă nu judecă (un joc de cuvinte).

Au trecut anii și nu ne-am lăsat. Ne-am sprijinit și ne-am încurajat și am continuat să ne iubim.

Și a venit peste noi și covid-ul. Și bărbatul care azi era la muncă, plin de viață, a doua zi era intubat în spital, în terapie intensivă. O lună de zile între viață și moarte! O lună în care m-am rugat la Dumnezeu mai abitir decât o făcusem vreodată în viața mea. Și au urmat luni de butelii de oxigen, de dat în gură cu lingurița ca la copiii mici, de spălat și schimbat ca pe copii, pentru că nemernicul de virus îl făcuse praf. Și am învățat din nou să mergem în picioare. Mereu de mână, mereu împreună.

Și a trecut un an de atunci și 14 de când suntem un cuplu. Da, am rămas cu “moșul” (doar ce a făcut 73, iar eu 47) în ciuda tuturor și a toate. Și voi continua până la sfârșit! Iar iubirea noastră ne-a readus și  bunăstarea economică pierdută.

Mi-au lăsat sechele durerile și suferințele. Dar știu că, așa cum eu i-am fost aproape, și el acum mă sprijină.

Da, de obicei femeile stau cu bărbați în vârstă pentru bani. Eu sunt o excepție. 😅 Sau cum spunea o prietenă italiancă – ești cea mai fraiera dintre româncele venite aici! Ești unica “pe invers” – stai cu un moș fără bani!

Eheei dragilor, nu prea mai știm ce înseamnă recunoștința. Când era bine, ce bine era! La război, înapoi, că e greu!

Guest post by Elena Loredana Țoc 

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Sisifiana povară a iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro