Eu nu o să mă vaccinez

17 November 2020

Tocmai sunt izolat, confirmat fiind cu Sars-Cov2. De o săptămână îmi văd familia prin geamul de la terasă… copiii râd cu mine, dansăm împreună. Nu e foarte gros termopanul, mai că îi simți pe amândoi. Cred că, dacă era vară și nu era atât de rece geamul, ai fi putut să te păcăleșți.

Eu sunt un norocos, am putut să mă izolez tot la mine acasă… nu în casă, dar acasă. Sunt norocos și că nu am dezvoltat o formă gravă. Am făcut ceva febră, dureri, ca o gripă mai serioasă, dar sunt viu și nevătămat. Chiar mi-am păstrat și gustul, și mirosul ca să mă bucur de ce îmi gătește nevasta. Cred că s-a speriat săraca de a început să gătească, că eu am luat-o de frumoasă, nu de bucătăreasă.

Mă sună prietenii zilnic… bă, ești bine, mai faci febră? Îi simt vizibil îngrijorați, mai ales pe cei care sunt medici. Că, oricât de tânăr aș fi și în putere, mizeria asta de boală fură o viață din o sută de bolnavi fără motiv, fără comorbidități, fără filtru… Și mai e ceva: unu din zece ceilalți de scapă scapă destul de loviți în freză. Cu sechele serioase…

Și oricât de optimist ai fi, îți dai seama că atunci când o pățeșți tu ești mai mult realist și statistician. Îți curge ststistica asta de mai sus prin sânge. Ok, vezi că ai saturația de oxigen bună, vezi că nu ai 41, ai doar 39… ai mai avut 39 și nu te-a omorât, nu? Dar acu’ știi de statistică, știi de unu din zece, știi de unu din o sută… Crezi că nu ți se poate întâmpla ție? Tocmai ți s-a întâmplat duminică trecută, când printre miile alea de cazuri zilnice, ai fost și tu. Ai pus și tu o unitate acolo, la statistică… Apoi întrebi medicul, care ți-e bun prieten, nu te minte… Cum stau? Să vedem cum treci de ziua 9… Și e ziua 2.

Faci febra în continuare… Ziua 5. Cum stăm? Ți-am zis, ziua 9… Tu, tot febră. Îți prelungește antibioticul chiar dacă protocolul zice 5 zile. De ce? Păi, faci febră, nebunule… Mamă… Și gata… Febra scade, trece ziua 9 azi, nu mai prezinți nici un simptom specific. Ai avut toată perioada saturație peste 95, nu obosești, plămânii sunt sigur neafectați. Nu te mai dor oasele, nu te mai dor rinichii… Ești viu, te vindeci. Ieși și mai bucuros în curte la geam să îți vezi copiii. Aproape a trecut, mai sunt câteva zile și poți să îi iei în brațe, să stai bot în bot cum zice ăla mic. Te întreabă zilnic… câte zile mai sunt până o să stăm bot în bot? Câteva… e gata, e bine, e totul ok.

Și da… Nu o să îmi fac vaccin. Perioada de imunizare a organismului la molimă duce până undeva la 2 -3 luni. 2 -3 luni nu o să îmi fac vaccin. Dar când încep să scadă anticorpii, mă duc și intru peste rând să îmi fac, chiar dacă mă înjură babele. Primul, la 5 dimineața, când deschide la vaccinărie, o să fiu, bă, fraierilor care chiar ați crezut că un om normal la minte și rațional nu vrea să își facă vaccin!

Guest post by Mihai Baicu

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Care Românie? Cât de educată?

Noi și Ei (II) – ”Altfel” nu înseamnă ”fix așa, da’ invers”

Te vaccinezi, nu te vaccinezi, vremea Covidului trece

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ioana / 20 November 2020 10:28

  Cum sa nu te vaccinezi?

  2
  0
  Reply
 2. Oana / 19 November 2020 19:07

  Oamenii destepti nu inghit manipularile astea. Un vaccin are nevoie de f mult timp sa-i fie studiate benefiile dar si aspectele mai putin sigure pt sanatatea populatiei!

  0
  1
  Reply
 3. Guest / 19 November 2020 14:38

  Nu va doriti viata inapoi? Ca oamenii destepti asta isi doresc….

  1
  0
  Reply
 4. Oana / 17 November 2020 16:35

  Eu nu o sa ma vaccinez, dar le urez succes prostilor care se vor vaccina!

  5
  2
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro