Femeia leoaică

16 May 2011

Cel mai cunoscut model al femeii mature, ca obiect al dorinței, este femeia cu vârsta între 35 și 50 de ani, de cele mai multe ori divorțată, cu copii sau nu. În orice caz, imaginea ei ca mamă full-time sau soție devotată este evitată, dacă nu interzisă, în acest portret. Femeie de carieră, eventual într-o poziție de top management, este foarte severă și fermă în relațiile socio-profesionale.

Pragmatică și înclinată către hedonism, nu este foarte atrasă de spiritualitate sau artă, decât în măsura în care îi îmbunătățesc performanțele sau îi deschid oportunități. Practică yoga pentru a-și regla metabolismul, consumă cărți și cursuri de dezvoltare personală, merge la expoziții și alte activități culturale pentru a descoperi oportunități de afaceri și a-și face noi contacte.

E o “leoaică” dresată de propria ei conștiință. Nu cunoaște alt stăpân în afară de ea însăși. Administrează bugete, conduce echipe, aruncă ordine în stânga și în dreapta, concediază și angajează. Este un dirijor care conduce orchestra unei organizații. Puterea este pseudonimul său, trăsătura ei definitorie, arma ei și scopul său în viață. Este tot ceea ce un bărbat își doreşte să fie și tot ceea ce un bărbat se teme să vadă într-o femeie: independență și putere.

O femeie cu o personalitate atât de puternică întâmpină uneori dificultăți în a avea o relație durabilă cu un bărbat de pe poziţii de egalitate. Asta pentru că unii bărbați vor întotdeauna să fie “puțin mai egali” decât femeia de lângă ei. Când “regele leu” simte că “leoaica” este un potențial concurent, capabil să-l eclipseze, încearcă să se impună în fața ei, iar atunci când nu reușește, “abdică de la tron”. Așa rămâne “leoaica” singură, împrăștiind parfumul ei de intangibilitate.

Aşa începe “leoaica” să-și îndrepte atenția către un “pui de leu”. O relație dintre un bărbat tânăr și o femeie matură puternică pleacă întotdeauna de pe poziții bine stabilite, asumate tacit de amândoi. Ea domină, el este dominat. Ea este superioară, el, subaltern. Și amândurora le place la nebunie lucrul ăsta.

El este ca un discipol pentru ea, de la care învață dragostea trupească și în care își epuizează tot erosul și energia sexuală. Aflat pe undeva, prin primăvara tinereții lui, “puiul” are între 21 și 28 de ani. Este un tip cu potențial, inteligent, înţelege lumea în care trăiește și poate lega mai mult decât două cuvinte despre ea. Singurul lucru care îi lipsește este personalitatea. Este ca o plastilină în mâinile ei. Îl motivează raportul subunitar de putere dintre el și ea, încercând să îi demonstreze constant cât de deștept și bărbat este el. El crede că se descurcă de minune. Ei nu-i pasă.

Gândul că se poate descotorosi de el fără drame sentimentale este reconfortant şi nu-şi bate capul cu probleme ce decurg din războiul sexelor. Îl lasă să se joace, dându-i iluzia libertății și hrănindu-i ego-ul masculin, făcându-l să creadă că datorită calităților sale excepționale a ajuns în acea ipostază. În realitate, este doar folosit.

Când “puiului de leu” începe să îi crească coamă, “leoaica” îl “pune pe liber” fără ezitare, căci nu se implică sentimental niciodată, actionând conștient pe tot parcursul relației. Ei doar îi place acest joc al inițierii și atât. Își exercită puterea și în afara relațiilor de serviciu și ăsta e afrodisiacul ei. Ai putea fi tentat să spui că este o scorpie cu un suflet de gheață, dar mai gândește-te. Poate doar asteaptă un “leu” capabil să o domine cu adevărat și să o facă să se simtă femeie, nu doar un Napoleon cu sâni.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. mirela retegan / 7 July 2014 16:48

  Pe 24 iulie fac 44 de ani. sunt divortata, am un copil si o afacere. Sunt puternica, independenta si astept de-o viata un leu care sa ma puna cu botul pe labe.Sau un scorpion sau un taur sau un barbat. restul e in textul tau!

  Reply
 2. Dora / 24 May 2011 16:02

  Ai surprins amuzant unele aspecte… Aceste femei exista, dar nu sunt de acord ca toate actioneaza fara sentimente…mai sunt si de alt fel printre ele… In orice caz, le-ai “facut dreptate” mentionandu-le… Si este tot atat de adevarat…ca barbatii de seama lor, fug de aceste tipologii de femei..de teama de “prea complicat”…alegand alternative, mai ingenue si mai “putin coapte”, mai usor de “abordat”… De aceea, se pot vedea…multe femei, frumoase, puternice, “leoaice” si singure… 🙂

  Reply
 3. lucy_b / 16 May 2011 23:11

  Dap… personal nu empatizez cu personajul. Nu cred in mitul leoaicei pe care o schitezi. Eu cred ca o femeie oricat de “cold heart” ar parea, nu poate avea o relatie fara sa se implice sentimental. Asa suntem noi rasa feminina programata. Poate ca ne ferim sa ne afisam sentimentele de teama uneori si din dorinta de a fi la randul nostru “barbate” alte ori, dar eu mizez pe sentimente cel putin din partea noastra a femeilor. A grait feminista din mine :).

  Reply
  • Vlad Iliescu / 16 May 2011 23:24

   Ai spus foarte bine, “MITUL leoaicei”! Prin articolul de fata, n-am facut decat sa schitez felul in care anumite femei sunt percepute de ochiul masculin. E de la sine inteles ca nu putem face o radiografie sufleteasca nimanui. Totusi, in final am sugerat ca inima de gheata este doar o aparenta si ca inima leoaicei poate arde ca o torta vie, doar ca se gaseste greu persoana capabila sa produca o scanteie.

   Reply
 4. Vlad Iliescu / 16 May 2011 20:31

  De acord, poate se exagereaza cu propaganda feminista, desi, personal, nu ma simt deloc “hartuit” de astfel de patologii comunicationale. Totusi, nu putem contesta ca exista femei ca cele descrise in articol. Sunt cazuri exceptionale, si prevad ca asa vor ramane. Scenariul in care toti barbatii vor fugi de femei mi se pare unul distopic. Cam improbabil sa se intample asa ceva 🙂

  Reply
 5. Maria / 16 May 2011 12:10

  Iar rahaturi din astea feministe! In ritmul asta, o sa ajungem sa avem o relatie doar cu un vibrator, ca nici un barbat nu va mai dori sa fie in preajma noastra…
  Se exagereaza mult in ziua de azi cu obsesia asta de putere si independenta…

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro