„Femeile care vor să facă sex…

27 September 2021

...să-și pună un cerculeț verde la rever, să fie vizibil de la distanță”.

Replica îi aparține unui recrutor de oameni cu experiență, bine cotat pe piața respectivă. N-am dreptul să-l judec sau analizez pe acel om, dar ideea lui da, o pot studia pentru că-mi miroase a misoginism. (Vă lăsăm la finalul articolului postarea integrală.) 

Cum ar veni, după discuții multe cu oameni în vederea recrutării, acest domn a înțeles el că viața ar fi mai ușoară dacă s-ar elimina confuziile produse în flirt și-n negocierea de-a „duce lucrurile către sex”. Că, vezi Doamne, unii bărbați sunt păcăliți de hainele/gesturile femeii și că propun sex direct sau indirect și ofuscă femeile și că unele femei nu au aură de available (n.red. disponibilă) și rămân „ne–”. Și că s-ar evita multe probleme dacă s-ar ști cine și cum.

Să-i spună cineva omului ăluia că sexualitatea noastră este ca un fluid inteligent care răspunde fiecărui om diferit și că orice om care ar vrea să aibă parte de sex, vrea cu cineva bun, tandru, mișto și senzual și nicidecum cu orice specimen liber. Că sexualitatea nu e o marfă scoasă la piață. Că sexualitatea are nevoie de intimitate, de safe, de giugiuleală și joacă, de dans cu contracturi și relaxări, are nevoie de deschidere și de plăcere. Și că plăcerea, intimitatea și safe-ul nu vin din sex chiar dacă se pot manifesta prin sex.

Sexualitatea este expresia noastră cea mai complexă. Sexualitatea are legătură cu sexul, dar în niciun caz doar cu sexul, ci cu toate abilitățile noastre de iubire, încredere și joacă.

Inteligența noastră sexuală este grav insultată de idei de acest gen – „poartă un semn că vrei sex”. E ca și cum ai spune mârlănește: „dacă te mănâncă undeva, ai curajul și recunoaște ca să capeți ce ți se cuvine”. Un îndemn la împerechere patologică, având la baza ideea că sexul se referă doar la organele sexuale. Nimic mai fals și mai penibil decât să vezi o rezolvare prin reducerea sexului la mecanicitatea să.

Sper că înțelegeți că, deși la început de postare am plecat de la ideea misogină și proastă a acelui bărbat (căruia nu vreau să-i spun numele ca să-l las anonim), pe parcurs l-am abandonat și mi-am mutat interesul către sexualitatea noastră care este greu încercată de rușine, bârfă, cenzură, moralitate, idei rigide, convingeri limitative și altele.

Avem atâta nevoie de tandrețe și apropiere cu toții că uităm că avem corpuri și că aceste corpuri ale noastre au nevoie de iubire și alinare. Alinarea este ceva atât de bun și de sănătos. Ea este și în sexualitate, și în prietenie.

Avem toți nevoie să reabilităm cuvântul sexualitate și să ne examinăm mentalitățile. Pentru că în sexualitate nu-i nimic rușinos sau dacă e ceva nasol acolo este ceva în conexiune cu sexualitatea și nu sexualitatea.

Știți de ce zic că nu e nimic rușinos în sexualitate? Pentru că fiecare dintre noi așa am venit pe lume, ca urmare a faptului că mama și tata au făcut sex. Va dați seama câtă putere și iubire este în sex dacă poți crea un copil în acest proces? Și câtă plăcere poate fi în a te juca de-a creatorii?

So, sănătos este să ne păstrăm jocul social cu flirtul și cu descoperirea reciprocă a interesului comun de-a face sex. Este foarte multă frumusețe în asta. Cel care vrea să facă sex să identifice o posibilă persoană și să i se adreseze să ceară explicit sau implicit, acceptând din start un posibil refuz sau o acceptare.

Propunerea ca femeia să poarte la rever un semn că vrea sex e pentru evitarea bărbatului de-a se confrunta cu refuzul și probabil cu evitarea scandalurilor mocnite de prin firme și corporații de hărțuire și alte chestii.

Să nu uităm că e o lege biologică a dansului de împerechere la toate animalele, care toate au „anima” în ele, adică „ceva viu și mișcător” și această lege e valabilă și pentru noi, animalele sociale sofisticate care uneori uităm că suntem guvernați de legile naturii basic, mai mult decât celelate legi stabilite de noi.

Pe Viki Dumitrache o găsiți cu totul aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

Mi-a venit în seara asta o idee despre cum am putea să evităm situațiile costisitoare în care un bărbat vrea să facă sex cu o femeie, dar doamna nu îi spune „nu, mulțumesc”, ci se duce direct la poliție și-l reclamă. M-am gândit în timp ce îl urmăream pe Daniele Gatti dirijând și amintindu-mi cum a fost el dat afară de Concertgebouw, de pe o zi pe alta. Și de prietenul meu englez care a fost dat afară anul trecut din jobul de la București pentru că a invitat o colegă la o cafea. Nici nu a mai apucat să-i zică și altceva… Așadar, ideea ar fi următoarea: femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță. Iar cele care nu vor sex, să-și pună unul roșu. În acest fel s-ar evita toate conflictele și neînțelegerile și ar fi armonie în toate colectivele și comunitățile. Și bărbații la fel, desigur, ca sa fie egalitate și simetrie. Ce ziceți, ați fi de acord să purtați un astfel de semn distinctiv?” G.B.Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Cele 5 limbaje ale iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro