Fericirea este ca un cont bancar: retragi din el ceea ce depui

7 February 2024

“O frumoasă doamnă de o anumită vârstă (cea din imagine este doar o sugestie :)), să-i spunem Carol, care o viață întreagă, în fiecare dimineață la ora 8 era îmbrăcată complet, cu părul aranjat și machiajul perfect aplicat, va locui într-un azil de bătrâni. Soțul îi murise recent și aceasta a fost alegerea ei. După câteva ore în care a așteptat răbdătoare pe holul căminului, când a fost anunțată că îi este gata camera, ea a zâmbit cu seninătate, ca și cum ajunsese doar de cinci minute acolo.

Linda Rodin, 76, fost model și editor la Harper’s Bazaar, o emblemă a modei și o vedetă în social media. 

În timp ce o conducea, angajata care se ocupa de instalarea ei a început să-i descrie în amănunt spațiul în care urma să locuiască de atunci înainte.

– Vai, ce-mi place!, a spus Carol cu entuziasmul unei fetițe de 8 ani care tocmai primise animalul de companie visat.

– Dar nici nu ați văzut camera încă… s-a mirat însoțitoarea.

– Nu contează, fericirea este ceva ce decizi din timp. Dacă îmi place sau nu camera în care voi sta nu depinde de modul în care este aranjat mobilierul, depinde de modul în care îmi aranjez eu mintea. Și eu am decis deja că îmi place.

Este o decizie pe care o iau în fiecare dimineață când mă trezesc. Am de ales: îmi pot petrece ziua în pat, contemplând părțile corpului care nu funcționează și îmi creează dificultăți sau să mă ridic din pat și să fiu recunoscătoare pentru părțile care funcționează.

Fiecare zi este un cadou și cât timp voi mai deschide ochii mă voi concentra pe ziua cea nouă și pe amintirile fericite pe care le-am păstrat tocmai pentru această perioadă din viața mea.

FERICIREA este ca un cont bancar: retragi din el ceea ce depui.

Așa că sfatul meu ar fi să depui multă fericire în contul tău de amintiri. Și să nu uita cinci lucruri simple:

1. Eliberează-ți inima de ură/discordie.
2. Eliberează-ți mintea de griji.
3. Trăiește simplu.
4. Oferă mai mult.
5. Ia mai puțin.”

Textul acesta circula pe net fără autor și însoțea fotografia unei doamne căreia i se atribuia și vârsta de 83 de ani și povestea. Am avut curiozitatea să văd cine este eroina întâmplării atât de înțeleaptă. Am descoperit că este modelul Linda Rodin. 🙂 Care are doar 76 de ani, e plină de viață și de posibilități. Puteți să-i vizitați contul de IG. Ca și în alte situații, e aleasă o celebritate pentru a gira o poveste. Nouă ne-a plăcut filosofia acestui personaj, nici nu mai contează dacă e real sau nu. 🙂 Cât despre cele cinci lucruri simple, ele nu sunt chiar atât de simple, dar pot deveni simple prin repetiție.Citiţi şi

TREBUIE! Nu trebuie nimic altceva decât să fii fericit, asta, da!

Despre ieșirea din comuna primitivă, deocamdată nimic

Am venit să îmi caut fericirea și m-am găsit pe mine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro