Ferrari 250 GTO este cea mai scumpă mașină din lume

5 June 2018

Mustang 2 ELENA LUCHIAN miss autoAre atitudinea aceea de „Îi știu eu pe cei ca tine, vrei să fie mai specială.” Este desenată senzual și își plimbă silueta sveltă de parcă plutește prin aer. Pare o balerină, dar este o bestie. Este Ferrari 250 GTO și tocmai a devenit cea mai scumpă mașină din lume.

Un Ferrari 250 Gran Turismo Omologato, construit în 1963, a fost vândut în Statele Unite pentru o sumă fabuloasă. 70 de milioane de dolari a plătit un om de afaceri american pentru automobilul care nu a fost niciodată implicat într-un accident și care păstrează mare parte dintre piesele originale, de acum 55 de ani. Atunci când a văzut lumina zilei, 250 GTO era vândut doar clienților speciali, aprobați de însuși Enzo Ferrari.

Mașina are un palmares impresionant, ceea ce o face și mai valoroasă: a câștigat cursa de anduranță Tour de France la un an după ce a venit pe lume. A trecut a patra linia de sosire la legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. A trecut și prin padocurile echipei Ecurie Francorchamps și a alergat la competiții în Spania. Am putea crede că la 55 de ani, se pregătește de o pensie liniștită. Dar „la primadonna” vopsită în argintiu și galben, culori atipice pentru cele ca ea, mai are un cuvânt de spus. De curând, a concurat în etape de raliu rezervate mașinilor istorice. Sub comanda pilotului german Nicolaus Springer, 250 GTO a participat și la Goodwood Revival.

Ferrari250GTO2

În anii ’90, automobilul cu motor V12, care cântărește doar 880 de kilograme, a fost supus unei restaurări complete de către compania britanică DK Engineering.

Acum 18 ani, a fost cumpărată pentru 6,5 milioane de dolari, dar valoarea sa a escaladat, ajungând astăzi de peste 10 ori mai mare. Noul proprietar, americanul David MacNeil, a achiziționat-o de la un alt fost pilot german, Christian Glaesel, care o păstrase ca pe o adevărată comoară în garajul personal, înconjurată de alte modele de colecție.

Chiar dacă a trecut prin multe garaje și prin multe mâini – specialiste, ce-i drept – Ferrari 250 GTO are o reputație impresioantă. Automobilul pare să fie preferatul colecționarilor. Un alt exemplar GTO se clasează pe poziția a doua în topul celor mai scumpe mașini vândute vreodată. În primele 10 se regăsesc nu mai puțin de șapte modele Ferrari, iar trei dintre acestea sunt modele 250 GTO. În topul celor mai valoroase vehicule s-a rătăcit și un Mercedes-Benz W196, care, în 2013, a fost vândut la o licitație pentru suma de 22.701.864 de euro.

Pe Elena o găsiți la MissAuto.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ford v Ferrari (The Grand Challenge: Le Mans ’66)

Vintage Ferrari 250 GTO – cea mai scumpă mașină clasică

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro