Fii ca Feli!

17 August 2019

Am cunoscut-o pe Feli acum cinci sau șase ani, în sala de sport. Mă uitam la ea cu admirație. Arată așa de bine și făcea atât de corect exercițiile. La un moment dat, am intrat în vorbă, în vestiar. Nu puteam să îi dau pace. Prea îmi plăcea de ea. Așa că voiam să o aflu.

Mi-a povestit la un moment dat că a fost căsătorită, a născut copilul și apoi au divorțat. Era tânără. Doar douăzeci și un pic de ani. Soț agresiv. Așa că și-a luat copilul și a plecat. Îi era teamă. Dar pe Feli nu a oprit-o niciodată teama. A strâns bani și și-a cumpărat un apartament.

Nu i-a fost deloc ușor. Cărei femei cu un copil mic și fără ajutor îi e ușor? Dar nu se plânge niciodată. Povestește doar.

Acum câteva zile mi-a zis: ”Nu vrei să ieșim cu bicicletele?”. Cum să nu vreau? Când e vorba de ieșit și mișcare, sunt prima.

M-am dus la ea. A scos bicicleta din mașină și mi-a zis: ”Nu m-am mai urcat pe bicicletă de foarte mulți ani. Mi-e cam frică.” Feli are aproape șaizeci de ani. Îmi e rușine că nu îmi amintesc cu siguranță, dar cred că vreo 58 de ani. E irelevant. Din nou îi era frică, dar a pus piciorul pe pedală și dă-i bătaie. Ce frumoasă era, așa, din spate. În rochie. Pentru că Feli e mereu aranjată și îi place să poarte rochii. Are unghiile mereu făcute și ruj în poșetă. Ce femeie!

Dragi femei tinere, iată cum nu veți îmbătrâni vreodată! Ari Seth Cohen Photography

Nu s-a recăsătorit niciodată. Și-a crescut băiatul singură. Și ce bărbat minunat a făcut din el.

Are un ten de invidiat. În fiecare dimineață și seară îl hidratează. Și tot dimineața, bea un pahar de apă cu lămâie. Face sport constant. Are grijă ce mănâncă, fără să facă vreun exces. Mănâncă ce are chef, dar puțin. Cât să nu îi mai fie poftă sau foame. Are un corp de invidiat, fără să depășească limitele decenței. Așa vreau să fiu și eu la vârsta ei.

Casa ei miroase frumos și a liniște. A pace. Ca Feli. Și râde mult, Feli. Nu judecă. Ascultă. Iar dacă ai o problemă, e acolo, Dă telefoane, vorbește cu oameni, te așteaptă la o cafea sau la o bere și te ascultă. Și mereu, dar mereu are o vorbă bună. Se bucură de binele celorlalți.

Acum un an, Feli a zis că serviciul ei, pe care îl iubește, îi lasă timp liber prea mult. Așa că și-a găsit un post de profesoară la o școală de meserii. Elevii o adoră. Iese cu ei în oraș și povestesc. Iar copiii o caută mereu. E una dintre preferatele lor.

Feli are prietene de o viață, cu care iese, merge la dans sau în concedii.

Feli îmi arată în fiecare zi că nu contează câți ani ori că ești singură. ”Mie îmi place, Ioana, să vin acasă și să nu fie nimeni. E liniște. Și fac ce am chef și când am chef.” Ea îmi arată că te poți bucura de viață în orice fel de condiții. Pentru că ai mereu motive să o faci. Le găsești, dacă vrei. Ah, și Feli e curioasă. Mereu vrea să afle și să știe. Ascultă și pune întrebări.

Așa că nu știu voi, dar eu sigur vreau să fiu ca Feli!

Pe Ioana o puteți urmări și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Semnale discrete care trădează anxietatea

Cele patru medicamente pentru fericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Karin / 17 August 2019 21:46

  Ce plictisitor! N-as vrea deloc sa fiu ca Feli sau alta tampenie bagata pe gat pe aici.

  1
  1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro