Flori de frumusețe

3 March 2017

mauraDacă aţi văzut parcurile pline de lalele, e timpul să renunţaţi la cremele grele din timpul iernii şi să vă luaţi porţia de prospeţime. Primăvara ne ajută mult şi ne învaţă cum să alegem strop cu strop parfumul din grădini.

 Narcisa

Nu treceţi nepăsătoare pe lângă narcise, mai ales pe lângă cele galbene, şi nu vă gândiţi că sunt utile doar în buchetele de Florii! Uleiul volatil este bine primit şi de parfumieri, dar şi de adepţii medicinei complementare. Se folosesc doar florile şi să ştiţi că au un efect calmant, emolient, antiseptic pulmonar şi dezinfectant. Infuzia de narcisă albă vă ajută în tratarea stărilor de nervozitate, alungă neliniştea, tusea şi aduce ritmul inimii  la normal atunci când aveţi tahicardia.

narcisa

Mărgăritarul

Iubesc umbra şi au nevoie de multa umiditate, că nu degeaba li se spune lăcrămioare. Sau mărgăritar, ale cărui boabe se deschid sfioase în fiecare an în jurul sărbătorii Sfântului Gheorghe. Poate şi de asta este cunoscută în popor drept Iarba Sfântului Gheorghe. Lăcrămioarele ne sunt alături tot anul, nu numai primăvara. Frunzele ne ajută în tratarea afecţiunilor cardiace, a migrenelor, nevralgiilor şi pentru înlăturarea ameţelilor. Florile sunt toxice în infuzie, dar benefice pentru chip. Infuzia ne ajută să avem un ten curat şi proaspăt. Într-un litru de apă clocotită, se pun 30, 40 de grame de flori de mărgăritar, se lasă să se infuzeze, apoi să se răcească. O putem folosi seara. Din frunze se fac şi unguente, care au proprietăţi calmante.

margaritar

Movul primăverii

Când înfloreşte, opriţi-vă şi alintaţi-vă cu mirosul lui. Liliacul ştie să îmbrăţişeze mai cald şi mai frumos decât oricare altă floare. Trebuie doar să-i daţi voie să vă cuprindă trupul cu florile sale mov sau albe. Liliacul este un cunoscut remediu naturist pentru sănătate şi frumuseţe. Se folosesc frunzele şi florile, care au calităţi tonice, astringente şi revulsive. Frunzele sunt un remediu excelent în cazul arsurilor, iar reţeta este simplă: se fierb până când apa se înnegreşte, apoi frunzele răcite se aplică pe arsură cu un pansament şi se ţin 24 de ore. Pânza nu trebuie să se usuce şi trebuie avut grijă să fie umectată în permanenţă. După 24 de ore, se scoate pansamentul, care va ridica primul strat de celule afectate, lăsând în loc o pielea catifelată şi fără nicio urmă a agresiunii focului.

Ei, dar cine ar refuza un răsfăţ cu lapte dulce în care au fost fierte frunze de liliac? Aşa putem avea la îndemână un remediu pentru un ten înroşit, ars sau cu pistrui. Din florile de liliac lăsate la macerat într-un litru de ulei, timp de două săptămâni, într-un loc cald şi întunecos, se prepară o alifie care alină durerile reumatismale.

liliac

Dacă aveţi drum pe lângă o florărie ori treceţi pe lângă vreo piaţă, nu plecaţi cu mâna goală! Buchetele primăverii pot fi oricând şi aranjamente perfecte pentru casă, dar şi un ajutor pentru frumuseţe.

 



Citiţi şi

Emmanuelle Béart – Nu e ușor să îmbătrânești

Ordinea de aplicare a produsele de îngrijire a tenului pentru beneficii optime

Surprinzătoarele tendințe din lumea frumuseții în 2023

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro