Grațiatorul de la Gratia

21 January 2019

Andrei 2S-a pogorât pe pământ la Gratia, Teleorman (coincidență? nu cred) mântuitorul criminalilor, violatorilor, borfașilor, pungașilor, hoților la drumul mare. Grațiatorul de la Gratia, domnul și stăpânul nostru Liviu Dragnea.

Puterea în România funcționează ca o piramidă de privilegii și complicități. Democrația noastră este, așa cum și-a dorit-o Ion Iliescu, originală. Nefuncțională și, cu siguranță, irațională. Ne conduc la groapă, cu strigături și călușari dansând tradițional, infractorii condamnați deja penal, analfabeții și impostorii.

În fruntea sistemului se află Grațiatorul de la Gratia. Sigur că violează și ucid cei ieșiți din închisoare din milostenia diminutivului de la Justiție. Dar Tudorel este doar o rotiță în lumea nouă emanată de viziunea marelui Grațiator. Cel care le cere iertare românilor din pușcării. Nu victimelor acestora – lor nu, niciodată.

dragnea-4 Gratia

În universul paralel în care trăiește Grațiatorul sunt milioane de români hărțuiți de Justiție, de nici nu mai poți să furi de la copiii săraci într-o țară ca asta, mai mare rușinea. Niciun cuvânt, însă, pentru familiile celor uciși, pentru cei tâlhăriți, pentru femeile violate ziua în amiaza mare. Ei nu contează, nu au contat niciodată.

Sigur că problema incapacității sistemului penitenciar de a reduce recidiva nu s-a născut azi. Ea nu este produsul Grațiatorului pesedist, dar acesta este staroste peste țară de ani de zile (și Guvernul României este umilul său stabor), iar incompetența în a găsi – de ani de zile – o soluție cu mai puțin sânge nu este o scuză. Sistemul penitenciar este defect și va rămâne defect și mai departe. Este un caz-școală de politică publică eșuată.

Numai că acum e sânge la vedere pe mâinile marilor reformatori. Sânge pe mâinile diminutivului de la Justiție, sânge pe mâinile Grațiatorului, care pare că face martiraj doar în numele celor fără de lege. Ei, și ce dacă? Dar ce a făcut, băi nene, Grațiatorul, ce a făcut Tudorel – au dat ei în cap la lume pe stradă? Așa gândește românache, cu capul de codrin.

Sigur, sânge era și până acum, dar nu se vedea așa bine, mai ales că românii sunt, adesea, convenabil miopi. Nu s-a văzut, să ne iertați.

Proștii ieșiți grămadă din școlile românești, spitalele transformate în abatoare, infrastructura divină, dar lipsind cu desăvârșire, fiindcă – hocus-pocus – s-a furat. Toate acestea aduceau moarte, corupția ucide, dar îi ucide pe cei de jos, așa că e convenabilă tribului care ne stăpânește.

Să ne bucurăm, deci, pentru agresorii din colonia penitenciară România. Mântuitorul lor chiar a venit.

Slavă lui, aleluia, aleluia, aleluia.

Aleluia.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Monarhie sau republică? După moartea Reginei

Luna Plină în Pești din 10 septembrie 2022 – trei zile de energie maximă

„Ana are mere. Mama Anei este rea. Ana nu este iubită”.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Valentina / 22 January 2019 23:03

    Eu astept sa apara Iliescu la televizor cu mesajul:”Ati crezut ca scapati de mine?!V-ati inselat !Candidez, din nou, la presedintie, modific constitutia si s-a rezolvat.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro