Happiness, Hurts

3 September 2010

În luna septembrie, pe 6, apare albumul de debut al trupei Hurts: Happiness. De reţinut, cumpărat, ascultat.

Hurts sunt doi băieţi din Manchester (acelaşi Manchester fără de care nu ar fi existat Joy Division, The Smiths, Stone Roses, Oasis, Chemical Brothers printre multe alte trupe de renume internaţional) Theo Hutchcraft – solist şi Adam Anderson – synth. Şi da: cântă synth-pop – din acela bun (evident că pop-ul este bun, mai ales synth-popul), vechi, cu iz de anii ’80.

Cei doi au făcut parte din Bureau şi Daggers, dar în urma unui turneu în Italia s-au molpsit de ‘disco lento’ şi au format Hurts. În 2009. Au apărut primele piese: Better than Love şi Wonderful Life. Pentru cea din urmă au făcut un videoclip regizat de Anton Corbjin, cu un buget de 20 de lire. Îndeajuns încât să atragă atenţia. Au devenit pe rând Band of the day în The Guardian şi numărul patru în BBC Sound of 2010 – topul de la sfârşitul anului 2009 care anunţa trupele “de urmarit” în 2010 (din listă mai fac parte The Drums, Delphic, Owl City – voi reveni cu detalii, mai ales despre The Drums).

În cele din urmă Hurts au fost semnaţi de RCA Records (Sony) şi au un nou videoclip la Wonderful Life – minimalist, cu cadre care par a fi decupate din Vogue sau Vogue Hommes şi dansatoare care amintesc de ‘fetele’ lui Robert Palmer. Combinaţie perfectă de vizual cu un refren tip maşina timpului setat pe anii ‘80. Clapă şi voci care (mie îmi) amintesc de ‘80s Depeche şi bonus un solo de saxofon a la Spandau. Wonderful Life este al doilea single, după Better than Love, care anunţă un album cel puţin interesant.Citiţi şi

Wonderful Life

Hurts

Wonderful Life

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro