Horoscop săptămânal 26 ianuarie – 1 februarie 2015

26 January 2015

IngridIubirea desăvârșită, adevăr ori iluzie? încearcă să afle zeița iubirii Venus, când porțile infinitului i se deschid: iat-o de Marți oaspete de vază în ținutul celui mai tainic semn al zodiacului: Peștii. Și e pe cale să afle răspunsul vineri, când înțeleptul Saturn îi spune că e musai să cântărească talerele iubirii. Iar adevărul aflat îi va fi pavăză la acel rendez-vous alunecos pe care i la pregătit Neptun, Duminică 1 Februarie. Dar până atunci, sâmbătă putem descâlci ițele unei dileme, cu ajutorul conjuncției inferioare dintre Soare și Mercur.

Dragostea e în tot și în toate începând de marți, când Afrodita se întoarce la origini: coboară în împărăția adâncurilor, a celor nevăzute dar atotcuprinzător simțite, semnul Peștilor. Stăpânitoare a Taurilor și a Balanțelor, Venus găsește prielnică găzduirea în Pești: se află în exaltare, anume este o musafiră fericită ce își face deopotrivă fericită și gazda. Este occidentală față de Soare (merge înaintea acestuia) ceea ce îi oferă robustețe în manifestarea calităților sale. Acceptarea, iertarea, sensibilitatea și delicatețea în gesturi sunt darurile pe care le primim de la Venus, locuitoare în Pești anul acesta până în ziua de 20 Februarie. Dar ceea ce o face unică printre celelalte venusiene este puterea iubirii necondiționate de care aceasta este capabilă. Căutătoare a perfecțiunii ce aparține, firește, divinității, Venus în Pești nu iubește mult. Iubește totul. Iar cei mai zburdalnici în ale amorului vor fi tentați să se desfete un strop mai mult din elixirul dulce al iubirii. Pentru că, dacă e să-i găsim un cusur, în Pești, Venus nu a aflat ce-i aceea îngustime a drumului, nu prea știe să spună nu, de unde-i și aplecată către exces. Cum altfel, când marea-i caldă, liniștită și-n întregime a ta? Venus în Pești privește viața în culori și ne oferă fiecăruia dintre noi câte un strop în plus de frumusețe, de tandrețe și de dragoste. Avem șansa de a ierta și de a fi iertați, iar pentru aceia cărora amorul le-a dat bătăi de cap și strânsori în piept, soarele se poate arata sub forma unei împăcări aproape de neașteptat. Călcați cu grijă totuși, Mercur merge înapoi și vremea epilogului încă nu a sosit. Iubirea din perspectivă spirituală și arta (creativitatea în general) sunt însuflețite de freamătul venusienei în apele de necuprins ale Peștilor. Pentru unii norocoși acum poate fi vremea să cunoască ființa pe care o vor numi mai târziu suflet pereche. Însă testul suprem la care ne supune Venus este dragostea necondiționată: așadar, cât de departe în absolut, poate merge iubirea?

Tot Marți, Mercur în mersul său îndărăt primește încă o dată sclipire de la Uranus sub forma unei idei ce poate fi integrată într-un proiect aflat în derulare. Unele planuri de acțiune pot fi acum revizuite. Primul sextil a avut loc în 14 ianuarie, iar cel de-al treilea va avea loc în prima zi a lunii martie și foarte probabil, în jurul acestor date se urcă trepte în derularea unui proiect la care munciți.

 Vineri sosește cu acțiune când pe cer au loc trei întâlniri importante: întâi, visele sunt întrerupte de realitate, cu Venus prinsă în furcile caudine de Saturn. Iubirea-i frumoasă dar trebuie asumată, cu responsabilități și obligații, spune limpede Saturn. Și trebuie câștigată, de unde prețuire dacă nu-i deloc strădanie? Acolo unde au dospit așteptări nerealiste, renunțarea la ochelarii cu lentile roz poate înlesni vederea realității, priveliște nu tocmai frumoasă. Marte e animat de Pluton și găsește puterea de a merge înainte, ascultând de această dată și de intuiție. Iar Mercur are întâlnire cu Soarele când formează conjuncția inferioară cu acesta, aspect similar ca însemnătate cu Luna Nouă. O idee ce încolțește în minte acum are potențial de a crește și de a deveni un proiect viabil în viitor ce ne poate purta într-o nouă direcție sau poate aduce o mai bună înțelegere unei probleme existente. Iar pe parcursul retrogradării lui Mercur va fi timp pentru a procesa și integra acest gând ce ajută la clarificarea unor situații și reorientarea schemei de lucru.

Dona Reed

Donna Reed, actriță, 27 ianuarie 1921 – 14 ianuarie 1986. Soare, Mercur în Vărsător, Venus și Marte în Pești

 Duminică bate cu trandafiri la fereastră: e Neptun pregătit de întîlnire cu aleasa sa, zeița Venus. Când iubirea omenească se reunește cu iubirea dumnezeiască, cântă heruvimi în ceruri. Mai puțin familiară cu cele trupești, conjuncția Venus-Neptun e un prilej formidabil de a (re)descoperi tandrețea și frumustetea iubirii platonice, în sensul de iubire pură, spirituală. Din această iubire s-au născut capodopere ale culturii universale, așadar e o zi perfectă să îmbrățișăm poezia ori muzica, arte ce ne pot trezi, hrăni și cultiva, imaginația și compasiunea.

Semnele cardinale – Berbecii, Racii, Balanțele și Capricornii – au parte de liniște și probabil redescoperă odihna și de ce nu, simplitatea. Berbecii sunt preocupați de alianțe și legături de prietenie, posibil redescoperite. Venus le arată drumul către relaxare. Racii nu se îndepărtează prea mult de casă unde fac curățenie în sertare și în gânduri. Odihna, necesară. Dragostea ocupă timpul Balanțelor, iar Venus le spune că își pot planifica o dietă sau o ședință de înfrumusețare. Capricornii au o șansă de călătorie dar atenție la cheltuieli neprevăzute, întârzieri, pierderea bagajelor sau anularea rezervărilor făcute.

Semnele mobile – Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii – pot cunoaște mici momente de nervozitate din pricina lui Mercur în mers aparent retrograd. Gemenii pot transforma o provocare într-o reușită în carieră. Parteneriatele sunt pe agenda lor. Fecioarele pot lăsa vocea intuiției să vorbească în afacerile amoroase. Grijă cu așteptările, puțin realism nu strică. Pentru Săgetători se îmblânzește vremea, cu Venus acum în Pești. Atenția poate fi aplecată către cămin și locuință. Doar sfârșitul săptămânii poate fi ușor obositor, dar flexibilitatea îi scoate din încurcătură. Peștii iubesc și au parte de iubire. Trebuie că e cea mai frumoasă perioadă din an pentru aceștia. Se pot gândi la un proiect creativ.

Semnele fixe – Taurii, Leii, Scorpionii și Peștii – primesc diferit intrarea venusienei în Pești. Taurii au susținere în proiectele lor, mai ales dacă au întâmpinat unele obstacole în carieră. Leii au nevoie de cumpătare, Venus îi duce la cumpărături. Scorpionii caută și găsesc sufletul pereche. Ori sunt creativi sau se bucură de odraslele lor. Vărsătorii regândesc, refac, repară filozofii, proiecte și credințe. Venus le poate aduce câștiguri materiale dar și cheltuieli pe măsură.

Nu-i nimic stingher în Fire/ Toate tind să se îmbine/ Într-o tainică iubire – filosofează suav și amețitor venusiana de Pești. Dar iubirea-i zidită-n întâi în fapte și mai apoi în vorbe, arată mustrător Saturn, în toate cele statornic. Iar odată ce va fi cunoscut desăvârșirea, Venus va dori să-ntrebe: de ce nu, mereu, eu cu tine?

© Copyright 2015 Ingrid Panaitiu – exclusiv pentru catchy.ro  Citiţi şi

A spune adevărul este cea mai bună glumă

Poveste TV pe nv

Vălul pictat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Elly / 28 January 2015 10:38

    Un articol deosebit de frumos. Ma bucur ca am descoperit din intamplare acest site. Multumesc

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro