Horoscop săptămânal 9 – 15 noiembrie 2015

10 November 2015

Ingrid

Speranţă, vindecare şi un nou început promite Luna Nouă din Scorpion ce soseşte miercuri, 11 noiembrie. Despre echilibru, justeţe şi diplomaţie putem învăţa de joi când viteazul Marte soseşte acasă la delicata Balanţă. Săptămâna se arată mai departe însorită: o bună înţelegere a lucrurilor, comunicare eficace cu ceilalţi şi un pas înainte în demersuri creative, toate pot fi atinse în a doua parte a săptămânii graţie sextilelor Venus-Saturn şi Mercur-Jupiter.

Evenimentul săptămânii este Luna Nouă din Scorpion ce se petrece miercuri după asfinţit la gradul 19 Scorpion, în conjuncţie steau fixă Zubeneschamali, în denumire ştiinţifică Beta Librae, cea mai strălucitoare stea din constelaţia Balanţei. Avem Lună Nouă la fiecare patru săptămâni şi Lună Nouă în Scorpion în fiecare an, dar gradul unde are loc şi aspectele formate de cei doi Luminători fac din fiecare moment de Lună Nouă unul unic, încărcat de semnificaţii aparte. Este vremea semănatului pentru noi toţi, când o sămânţă întrupată într-o intenţie aşază calea unei noi aventuri. Zubeneschamali e o stea variabilă, ce cu strălucirea sa de culoare verde luminează pe cerul de sud-vest, se află la 185 de ani lumină faţă de Pământ şi este de 130 de ori mai luminoasă decât Soarele. Ptolemeu ne spune că e o stea norocoasă ce însufleţeşte cu ambiţie, aduce onoruri şi bogăţie, iar eventualele dificultăţi ivite se prefac în chip miraculos în şanse.

Este poate cea mai fericită Lună Nouă din acest an ce promite progres în orice întreprindere şi poate înzestra cu vigoare, belşug şi mulţumire sufletească câtă vreme suntem sinceri faţă de noi şi ne încredem pe deplin în propriile puteri. Mercur, stăpânul gândirii, e alături de Soare şi de Lună, iar Jupiter şi asteroidul Chiron trimit raze bune acestora, ceea ce face ca tema principală a acestei lunaţii să fie tămăduirea inimii şi a trupului, chiar dacă, în acest moment, tumultul emoţional ori durerile fizice sunt o poveste a trecutului. Timp bun de introspecţie, de scotocit în cămările sufletului unde foarte probabil va fi găsită o rană mai veche ce aduce piedici pe o anume potecă a propriei existenţe. Leacul, cum spuneam, stă în acel clondir plin ochi cu francheţe şi tărie personală. Dacă în faţa lumii avem felurite măşti, după împrejurare şi chipul interlocutorului, în faţa oglinzii de acasă unica variantă posibilă e adevărul. Iertarea – blândeţe îndreptată către sine şi către ceilalţi – poate fi un ingredient de valoare în acest proces de înzdrăvenire. Vibraţia semnului Scorpion e adesea neînţeleasă ori eronat interpretată: se spune că Scorpionii nu uită şi nu iartă. Ei bine, îndrăznesc să dărâm acest mit spunând că tocmai ei se pricep foarte bine să facă incizii pe o rană sângerândă eliminând astfel durerea. Trădat în iubire, cu încrederea fărâmată în cioburi, te va scoate din viaţa sa ca un ultim gest de iertare, eliberându-te, lucrând în acest fel la propria vindecare. Se cade uneori ca trecutul să fie lăsat în urmă. Pentru Scorpion fiecare moarte, chiar şi cea în sens metaforic, oferă şansa transformării, a unui nou început clădit pe ruinele vechiului. La această Lună Nouă e nevoie de lucrat la zidurile gândirii şi ale percepţiei, cu realitatea minţii ce se poate întrupa într-o realitate palpabilă. Mercur înlesneşte claritate în gândire şi stimulează în mod special intuiţia. Ascultaţi-vă vocea inimii! Jupiter insuflă optimism şi răspândeşte belşug în iubire, prietenie, studii, dar şi în proiectele de natură profesională. E o Lună Nouă cu adevărat benefică, puteţi rosti o intenţie însoţită poate de o rugăciune şi de un scurt moment de meditaţie. Priviţi cu ochii minţii împlinirea dorinţelor voastre ca şi cum acestea deja vă bucură existenţa. Credeţi în voi, în puterile voastre! Celor aflaţi în suferinţă, Luna Nouă le oferă pe lângă darurile amintite mai devreme, licărul lecuitor al nădejdii, cu gândul că cele mai multe beteşuguri trupeşti au ca pricină o suferinţă a sufletului. Dincolo de orice rău, încă mai există iubire, încă mai iese la lumină bucuria. La asfinţitul fiecărei nenorociri, în cele din urmă, răsare speranţa!

Grace Kelly, actriţă, născută  12 noiembrie 1929, Soare, Mercur în Scorpion, Venus în Balanţă

Grace Kelly, actriţă, născută 12 noiembrie 1929, Soare, Mercur în Scorpion, Venus în Balanţă

Joi 12 noiembrie stăpânul acţiunii Marte bate la poarta Balanţei, semn în care va călători până în primele zile ale anului viitor, pe 3 ianuarie 2016 revenind acasă, în Scorpion. Va fi vreme prielnică pentru a începe ori consolida proiecte în care este necesară colaborarea cu ceilalţi, dar şi pentru a găsi o cale de înţelegere acolo unde există conflicte. Poate exista o tendinţă către a cumpăni îndelung şi astfel s-ar putea ivi amânări ori schimbări ca durată de timp a unor planuri începute anterior acestui tranzit. Profesiile liberale sunt avantajate cu precădere avocatura, medierea, grupurile de lobby, comunicarea şi relaţiile publice. Politica câştigă interes, dar e posibil ca unele decizii să fie tergiversate, rediscutate, renegociate. Sectorul monetar poate înregistra uşoare fluctuaţii, iar piaţa de capital s-ar putea bucura de creşteri semnificative. Vânzările sunt avantajate, achiziţiile ce nu sunt urgente se pot amâna.

Joi, vineri şi sâmbătă vin cu şanse bune în dragoste şi afaceri cu mica benefică Venus susţinută de Saturn şi cu Mercur inspirat de Jupiter. Pot fi făcute planuri de viitor, pot fi luate hotărâri importante. Se poate negocia, pot fi semnate contracte. Dialogul cu ceilalţi e câştigător. Gândirea e fertilă, ideile constructive.

Berbec – Un nou parteneriat cu beneficii băneşti, un nou început în doi se arată pentru voi de Luna Nouă. Poate fi vorba de partenerul de viaţă ori de un viitor partener de afaceri. Pentru reuşită e nevoie de răbdare, dedicare şi seriozitate. Sunt avantajate depozitele pe termen lung şi tranzacţiile imobiliare. În dragoste,  soare din plin, important e să fie respectate şi părerile contrare.

Taur – O nouă relaţie de dragoste e darul Lunii Noi pentru celibatari. În unele cazuri există şansa unei căsătorii în următoarele şase luni. Cei în doi pot să-şi consolideze relaţia existentă. În afaceri, poate o izbândă. Una din cele mai bune săptămâni din acest an, stăpâna voastră, Venus, poate aduce bucurii la locul de muncă.

Gemeni – Dacă sunteţi în căutarea unui loc de muncă aţi putea avea o reuşită în zilele următoare. Acolo unde condiţiile de lucru sunt nemulţumitoare ori relaţiile între colegi tensionate, Luna Nouă poate aduce o rezolvare. Dialogul e de folos. Poate este nevoie de mai multă implicare emoţională. Vreme propice dietelor şi terapiilor de relaxare.

Rac – Dragostea în toate înfăţişările sale vi se arată. Dacă sunteţi părinte, bucurii de la copii. Cei singuri se pot îndrăgosti. Cei aflaţi într-o relaţie au parte de zile fericite. În unele cazuri, o naştere ori conceperea unui copil. Intuiţia şi puterea creatoare sunt intensificate. Singura vulnerabilitate: tendinţa de a cheltui mai mult.

LeuAcasă cu tot ce înseamnă acest termen este locul unde vă puteţi face planuri de viitor şi puteţi culege câteva reuşite. Amenajări, îmbunătăţirea confortului, curăţenie generală, mutarea într-o altă locuinţă, reuniuni de familie, împăcări între membrii ai familiei, achiziţii imobiliare – iată câteva activităţi în care vibraţia Lunii Noi poate fi de folos.

Fecioară – Gândirea şi felul în care vă prezentaţi ideile este sectorul norocos în această săptămână pentru voi. Poate e timpul să scăpaţi de unele griji, să curăţaţi mintea de gânduri nefolositoare câştigând astfel vigoare fizică şi mentală. Gândurile sunt vii, realitatea minţii dă naştere realităţii palpabile. Gândiţi pozitiv!

Balanţă – Un start proaspăt în privinţa valorilor şi câştigurilor personale se arată pentru voi. Venus călătoreşte în Balanţă şi însufleţeşte cu optimism şi dă şansa unor relaţii sociale plăcute şi folositoare. Pot fi făcute planuri pentru noi câştiguri, pentru dezvoltarea unei afaceri. Acolo unde au existat dificultăţi, pot apărea rezolvări miraculoase.

Scorpion – Bucurie, mare bucurie pentru voi! Lună Nouă acasă la voi! O nouă potecă se arată. Puteţi începe prin a evalua ce sunteţi şi ce aveţi, ca, mai apoi, să număraţi dorinţele şi să stabiliţi paşii pentru a le împlini. Timp bun de vindecare sufletească, de scris dorinţe pe hârtie, de făcut planuri, de sperat. Împărtăşiţi gânduri şi sentimente, o inimă dezgolită e în cele din urmă o inimă puternică. Nu uitaţi că sensibilitatea şi puterea de dăruire sunt cele mai preţioase daruri cu care sunteţi înzestraţi.

Săgetător – Curăţenia şi vindecarea inimii ar putea fi cel mai potrivit demers pentru voi în această săptămână. Acordaţi atenţie viselor ori întâmplărilor ce par să fie purtătoare de mesaje preţioase. Relaxaţi-vă, îngrijiţi-vă trupul, rănile sufleteşti, hrăniţi spiritul şi pregătiţi-vă de intrarea Soarelui în Săgetător de peste două săptămâni când puteţi reveni pe scena vieţii, iarăşi în lumina reflectoarelor.

Capricorn – Speranţele şi prietenii ce pot ajuta la împlinirea acestora pot fi zona de interes pentru voi. Bună de folosit e intuiţia, mai puţin planurile scrise metodic pe hârtie. În plus, n-ar fi o dovadă de slăbiciune să primiţi sprijinul prietenilor ori al susţinătorilor în acţiunile voastre. Cariera profesională este sectorul unde, cu ajutorul primit, puteţi avea o izbândă în săptămânile următoare.

Vărsător – E timpul unui nou demers profesional ce poate spori mândria personală şi respectul semenilor. Poate a venit timpul asumării unor noi responsabilităţi. Poate o avansare în carieră, poate o mutare spectaculoasă cu răsunet în branşa voastră de activitate. Pentru doamne, în unele cazuri, poate urma o căsătorie. De folos, ambiţia şi încrederea deplină în forţele proprii.

Peşti – Planuri de viitor (poate într-un parteneriat) vă puteţi face în această săptămână. În unele situaţii, ar putea urma o călătorie, un serviciu în străinătate ce vine fireşte, cu o mutare temporară de reşedinţă. Reevaluarea ideilor şi credinţelor poate aduce rezolvări acolo unde sunt întâmpinate dificultăţi. Timp prielnic pentru conceperea unui copil.

Notă: Analiza săptămânii în curs urmăreşte mişcarea planetelor pe cer, nu şi povestea fiecărui individ în parte. Horoscopul e bun de citit ca inspiraţie: nu vi se spune ce veţi face, liberul vostru arbitru hotărăşte acest lucru. Cel mult, poate fi folosit că sfat prietenesc, de luat ori nu în seamă. Dacă nu vă cunoaşteţi semnul Ascendentului, citiţi la semnul Soarelui. Dacă vă cunoaşteţi Ascendentul, citiţi la ambele semne şi folosiţi ce vă e util. Fiecare are o poveste unică de viaţă, alcătuită din destin, moştenire de familie şi liber arbitru. Vă mulţumesc 🙂

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Cele 5 limbaje ale iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro