De la ei vi se va trage!

3 February 2017

mihaela-carlanI-am văzut în Piața Victoriei. Nu se vor lăsa păcăliți, aburiți, chiar dacă sunt tineri și nu le știu ei chiar pe toate cum trebuie. Dar se informează din mers, se rodează ca masă critică de influențatori. Și ei își vor convinge, nu manipula, treptat, și aparținătorii. Vor ține locul televiziunilor și presei care nu există acum. Se întorc de la fiecare manifestație mai bogați și mai solidari. Au o putere de care poate încă nu sunt pe deplin conștienți. Dar vor deveni.

Se naște o nouă clasă de alegători. Asta nu înțeleg “mai marii” zilei și de asta se tem. E frica ancestrală în fața necunoscutului. Pentru că necunoscuți le sunt cei din piață. Nu i-au văzut și ajutat când au crescut, nu vor să-i vadă nici acum. Sunt cei rămași în țară, deși rațiunea le spunea să plece. Sunt și dintre cei mulți care au renunțat la vot. (Nu intrăm acum în dezbaterea chestiunii: vot alb, “choose or lose”.)

Dacă nu li se va da, pentru ei și copiii lor, aerul respirabil, curat și sănătos din politică și societate, vor face ei să se întâmple marea curățenie morală. Ne(mai)acceptând. Nemaităcând. Iar tu, politician vremelnic, când vezi că ai în stradă altă generație de oameni, care sesizează și sancționează prompt toate bâlbele venite din incompetență și “agramaticalitățile” venite din incultură, nu-ți trece prin cap că ceva se schimbă chiar sub ochii tăi, iar tu trăiești în altă lume, strâmtă și meschină?

proteste 90 2017

Așa o efervescență și atâția oameni mișto la un loc n-am mai văzut din ’90, în Piața Universității. Din această mare de oameni, din toate discuțiile cu folos purtate în orele de protest la această școală ad hoc a democrației, vor crește cei pe care clasa politică nu i-a putut da din ’89 încoace.

Am convingerea că Piața Victoriei e următoarea bornă a trezirii naționale. Să fie după cum îi e numele!Citiţi şi

Defecților, numai dacă mă culc cu voi îmi creșteți salariul?

Decrețelul

De ce unele femei pot

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,223 views

Your tuppence

 1. Reparatii frigidere / 3 February 2017 14:43

  Din fericire efervescenta noilor alegatori o sa-i descurajeze pe mai marii actuali si viitori sa mai faca marsavii la lasatul intunericului

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro